Til hovedinnhold

Indisk kylling-curry med kokosmelk

1 h

Denne indiske retten er en typisk «kylling i kokoscurry fra Goa». Kylling kan godt erstattes med fisk eller store, rå reker. Bruk da samme fremgangsmåte, men gå ned på koketiden etter at sausen er tilsatt. Koketiden vil da variere ettersom hva slags fisk eller skalldyr du bruker og størrelsen på stykkene. Styrkegraden kan du justere selv med hvor mye og hvor sterk chili du bruker. Hvis du ikke får tak i fersk kokos, kan du bruke tørket kokosmasse for så å bløtlegge den i varmt vann i 20 minutter.

La 2 dl kokosmelk eller kokoskrem få koke med de siste 10 minuttene for en rikere kokossmak og en mer kremet saus.

Lagret av 1901 brukere
Indisk kylling-curry med kokosmelk

Denne indiske retten er en typisk «kylling i kokoscurry fra Goa». Kylling kan godt erstattes med fisk eller store, rå reker. Bruk da samme fremgangsmåte, men gå ned på koketiden etter at sausen er tilsatt. Koketiden vil da variere ettersom hva slags fisk eller skalldyr du bruker og størrelsen på stykkene. Styrkegraden kan du justere selv med hvor mye og hvor sterk chili du bruker. Hvis du ikke får tak i fersk kokos, kan du bruke tørket kokosmasse for så å bløtlegge den i varmt vann i 20 minutter.

La 2 dl kokosmelk eller kokoskrem få koke med de siste 10 minuttene for en rikere kokossmak og en mer kremet saus.

Lagret av 1901 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kyllingfilet, lårfilet
  • 1 ss valmuefrø, hvite
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ss spisskummen
  • 3 cm kanelstang
  • 10 stykker sorte pepperkorn
  • 3 - 5 stykker tørket chili, ristet for frø
  • 2 stykker løk, hakket eller skivet
  • 5 - 7 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 1 ss ingefær, revet
  • 4 ss kokos, revet
  • 3 stykker tomater
  • 1 ts gurkemeie
  • 1.5 ts garam masala
  • vann
  • olje, nøytral, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kyllingfilet, lårfilet
  • 1 ss valmuefrø, hvite
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ss spisskummen
  • 3 cm kanelstang
  • 10 stykker sorte pepperkorn
  • 3 - 5 stykker tørket chili, ristet for frø
  • 2 stykker løk, hakket eller skivet
  • 5 - 7 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 1 ss ingefær, revet
  • 4 ss kokos, revet
  • 3 stykker tomater
  • 1 ts gurkemeie
  • 1.5 ts garam masala
  • vann
  • olje, nøytral, til steking
Skjær kyllingen i grove biter.
Bland alle krydderiene fra valmuefrø til tørket chili i en tørr stekepanne. Rist over middels høy varme i et par minutter til det dufter aromatisk. Rør eller rist på pannen slik at det ikke svir seg.
Hell alt over i en morter eller krydderkvern og knus det fint.
Varm 2-3 ss olje i stekepanne og fres de knuste krydderiene et par minutter under omrøring. Tilsett løk og la det frese over middels varme til løken blir myk og lett karamellisert (10-15 min).
Tilsett hvitløk, ingefær og kokos og la det frese et par minutter til.
Rør inn hakkede tomater og 2 dl vann. La det småputre i 10 -15 minutter. Hell alt over i en beholder og kjør sausen til en jevn pure med en stavmikser eller i en blender.
Varm pannen på nytt og tilsett 2 ss olje. Stek kyllingbitene over høy varme til de får litt farge på alle kanter. Krydre med salt, gurkemeie og garam masala, og la det steke et minutt til.
Hell over sausen. Skyll ut av beholderen med en god skvett vann og hell det også over i pannen. Bland godt og la det putre til kyllingen er gjennomstekt, 15 -20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i grove biter.
Bland alle krydderiene fra valmuefrø til tørket chili i en tørr stekepanne. Rist over middels høy varme i et par minutter til det dufter aromatisk. Rør eller rist på pannen slik at det ikke svir seg.
Hell alt over i en morter eller krydderkvern og knus det fint.
Varm 2-3 ss olje i stekepanne og fres de knuste krydderiene et par minutter under omrøring. Tilsett løk og la det frese over middels varme til løken blir myk og lett karamellisert (10-15 min).
Tilsett hvitløk, ingefær og kokos og la det frese et par minutter til.
Rør inn hakkede tomater og 2 dl vann. La det småputre i 10 -15 minutter. Hell alt over i en beholder og kjør sausen til en jevn pure med en stavmikser eller i en blender.
Varm pannen på nytt og tilsett 2 ss olje. Stek kyllingbitene over høy varme til de får litt farge på alle kanter. Krydre med salt, gurkemeie og garam masala, og la det steke et minutt til.
Hell over sausen. Skyll ut av beholderen med en god skvett vann og hell det også over i pannen. Bland godt og la det putre til kyllingen er gjennomstekt, 15 -20 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?