Indisk kylling-curry med kokosmelk
Denne indiske retten er en typisk «kylling i kokoscurry fra Goa». Kylling kan godt erstattes med fisk eller store, rå reker. Bruk da samme fremgangsmåte, men gå ned på koketiden etter at sausen er tilsatt. Koketiden vil da variere ettersom hva slags fisk eller skalldyr du bruker og størrelsen på stykkene. Styrkegraden kan du justere selv med hvor mye og hvor sterk chili du bruker. Hvis du ikke får tak i fersk kokos, kan du bruke tørket kokosmasse for så å bløtlegge den i varmt vann i 20 minutter.
La 2 dl kokosmelk eller kokoskrem få koke med de siste 10 minuttene for en rikere kokossmak og en mer kremet saus.
Denne indiske retten er en typisk «kylling i kokoscurry fra Goa». Kylling kan godt erstattes med fisk eller store, rå reker. Bruk da samme fremgangsmåte, men gå ned på koketiden etter at sausen er tilsatt. Koketiden vil da variere ettersom hva slags fisk eller skalldyr du bruker og størrelsen på stykkene. Styrkegraden kan du justere selv med hvor mye og hvor sterk chili du bruker. Hvis du ikke får tak i fersk kokos, kan du bruke tørket kokosmasse for så å bløtlegge den i varmt vann i 20 minutter.
La 2 dl kokosmelk eller kokoskrem få koke med de siste 10 minuttene for en rikere kokossmak og en mer kremet saus.
Ingredienser
- 800 g kyllingfilet, lårfilet
- 1 ss valmuefrø, hvite
- 1 ss korianderfrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ss spisskummen
- 3 cm kanelstang
- 10 stykker sorte pepperkorn
- 3 - 5 stykker tørket chili, ristet for frø
- 2 stykker løk, hakket eller skivet
- 5 - 7 fedd hvitløk, hakket eller revet
- 1 ss ingefær, revet
- 4 ss kokos, revet
- 3 stykker tomater
- 1 ts gurkemeie
- 1.5 ts garam masala
- vann
- olje, nøytral, til steking
Slik gjør du:
- 800 g kyllingfilet, lårfilet
- 1 ss valmuefrø, hvite
- 1 ss korianderfrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ss spisskummen
- 3 cm kanelstang
- 10 stykker sorte pepperkorn
- 3 - 5 stykker tørket chili, ristet for frø
- 2 stykker løk, hakket eller skivet
- 5 - 7 fedd hvitløk, hakket eller revet
- 1 ss ingefær, revet
- 4 ss kokos, revet
- 3 stykker tomater
- 1 ts gurkemeie
- 1.5 ts garam masala
- vann
- olje, nøytral, til steking
