Tandoori kylling

60 min

Krydret kylling smaker nydelig servert i en aromatisk currysaus. Kjøttet og sausen lager du hver for seg - oppskriften på sausen finner du her

Kjøttet bør marineres i minst 6 timer. Det er ikke medregnet i tilberedningstiden. 

1650 har lagret denne
Tandoori kylling i messingskål

Krydret kylling smaker nydelig servert i en aromatisk currysaus. Kjøttet og sausen lager du hver for seg - oppskriften på sausen finner du her

Kjøttet bør marineres i minst 6 timer. Det er ikke medregnet i tilberedningstiden. 

1650 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1.5 kg kyllingfilet
  • 2 stk sitron, små
  • 1 ts salt
  • konditorfarge, rød pulverfarge (kan sløyfes)
  • 2.5 dl yoghurt
  • 30 g hvitløk, most
  • 30 g ingefær, most
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss korianderfrø, knust
  • 0.5 ss sort pepper, kvernet
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 stk grønn chili
  • 1 bunt koriander
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg kyllingfilet
  • 2 stk sitron, små
  • 1 ts salt
  • konditorfarge, rød pulverfarge (kan sløyfes)
  • 2.5 dl yoghurt
  • 30 g hvitløk, most
  • 30 g ingefær, most
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss korianderfrø, knust
  • 0.5 ss sort pepper, kvernet
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 stk grønn chili
  • 1 bunt koriander
Skjær kyllingen i jevne biter. Ha kyllingen i en bolle sammen med sitronsaft og salt. Tilsett rød pulverfarge hvis ønskelig. Bland resten av ingrediensene i en mikser og kjør det sammen til en jevn marinade. Bland marinaden med kyllingen og pass på at alt er godt dekket. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne opp mot to døgn.
Træ kyllingbitene på grillspyd og grill kyllingen til bitene er gjennomstekte. Da de færreste har en tandooriovn får du et flott resultat ved å grille kyllingen over kullgrill, men den kan også grilles i en grillpanne for enkelhetens skyld. Snu spydene underveis i grillingen slik at kyllingen blir jevnt grillet - de må gjerne bli litt «svidd» i kantene.
Legg de grillede kyllingbitene over i sausen før servering, eller server det hver for seg.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter. Ha kyllingen i en bolle sammen med sitronsaft og salt. Tilsett rød pulverfarge hvis ønskelig. Bland resten av ingrediensene i en mikser og kjør det sammen til en jevn marinade. Bland marinaden med kyllingen og pass på at alt er godt dekket. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne opp mot to døgn.
Træ kyllingbitene på grillspyd og grill kyllingen til bitene er gjennomstekte. Da de færreste har en tandooriovn får du et flott resultat ved å grille kyllingen over kullgrill, men den kan også grilles i en grillpanne for enkelhetens skyld. Snu spydene underveis i grillingen slik at kyllingen blir jevnt grillet - de må gjerne bli litt «svidd» i kantene.
Legg de grillede kyllingbitene over i sausen før servering, eller server det hver for seg.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?