Kyllinggryte med sherry og fløte
Denne retten har matblogger Siv-Gøril Romsdal kalt «Blumenthalsk kyllinggryte med sherry og fløte». Den er nemlig inspirert av den britiske kjendiskokken Heston Blumenthals oppskrift med ovnsbakte kyllinglår med sherry og fløtesaus.
– Jeg tok meg den frihet og forenklet oppskriften noe, blant annet utelot jeg trøffelolje, men om du skulle ha en flaske stående så er det ingenting i veien for å tilsette en teskje eller to, forteller Romsdal og legger til:
– Ellers kan jeg garantere at oppskriften så absolutt er gjennomførbar og at gryten smaker aldeles himmelsk! Beste kyllinggryten ever!
Oppskrift og foto av: Siv-Gøril Romsdal/Sivbakerogsteiker.no
Denne retten har matblogger Siv-Gøril Romsdal kalt «Blumenthalsk kyllinggryte med sherry og fløte». Den er nemlig inspirert av den britiske kjendiskokken Heston Blumenthals oppskrift med ovnsbakte kyllinglår med sherry og fløtesaus.
– Jeg tok meg den frihet og forenklet oppskriften noe, blant annet utelot jeg trøffelolje, men om du skulle ha en flaske stående så er det ingenting i veien for å tilsette en teskje eller to, forteller Romsdal og legger til:
– Ellers kan jeg garantere at oppskriften så absolutt er gjennomførbar og at gryten smaker aldeles himmelsk! Beste kyllinggryten ever!
Oppskrift og foto av: Siv-Gøril Romsdal/Sivbakerogsteiker.no
Ingredienser
- 6 stykker kyllinglår
- 150 g smør
- salt og kvernet pepper
- 2 ss hvetemel
- 2 stykker løk, skrelt, delt i to og kuttet i strimler
- 1 stk purreløk
- 3 fedd hvitløk
- 150 g sjampinjong, delt i fire
- 3 dl sherry
- 500 g kyllingkraft, 500 gr = ca. 5 dl
- 3 dl fløte
- 10 stykker delikatesseløk, eller annen småløk, skrelt og delt i to
- sukker
- timian, frisk
- 100 g bacon
- 20 - 30 g parmesan
- 2 ts dijonsennep
- vårløk, kan sløyfes, drysses over ved servering
- estragon, drysses over ved servering
Slik gjør du:
- 6 stykker kyllinglår
- 150 g smør
- salt og kvernet pepper
- 2 ss hvetemel
- 2 stykker løk, skrelt, delt i to og kuttet i strimler
- 1 stk purreløk
- 3 fedd hvitløk
- 150 g sjampinjong, delt i fire
- 3 dl sherry
- 500 g kyllingkraft, 500 gr = ca. 5 dl
- 3 dl fløte
- 10 stykker delikatesseløk, eller annen småløk, skrelt og delt i to
- sukker
- timian, frisk
- 100 g bacon
- 20 - 30 g parmesan
- 2 ts dijonsennep
- vårløk, kan sløyfes, drysses over ved servering
- estragon, drysses over ved servering
Krydre kyllinglårene med salt og pepper, dryss over et par spiseskjeer med mel. Smelt 30 gr av smøret i en tykkbunnet kjele (som også tåler å stå i ovn) og stek kyllinglårene til de får en gyllen overflate. Ta lårene ut av kjelen og sett til side.
La innholdet i kjelen avkjøle litt før du forsiktig løfter ut lårene. Sett kjelen tilbake på plata og kok inn sausen til den er redusert til det halve.
Dryss over bacon, estragon og evt litt vårløk ved servering. Serveres med ovnsbakte småpoteter.

Bon appetit!
Krydre kyllinglårene med salt og pepper, dryss over et par spiseskjeer med mel. Smelt 30 gr av smøret i en tykkbunnet kjele (som også tåler å stå i ovn) og stek kyllinglårene til de får en gyllen overflate. Ta lårene ut av kjelen og sett til side.
La innholdet i kjelen avkjøle litt før du forsiktig løfter ut lårene. Sett kjelen tilbake på plata og kok inn sausen til den er redusert til det halve.
Dryss over bacon, estragon og evt litt vårløk ved servering. Serveres med ovnsbakte småpoteter.