Kylling korma
Korma er en relativt mild, kremete og smakfull indisk rett med nøtter og kokos. Indisk mat inneholder kanskje mange ingredienser og krydder, men det er superenkelt å lage denne indiske favoritten helt fra bunn av. Smaken blir en helt annen når du bruker ferske råvarer.
Lag gjerne en stor porsjon for denne retten blir bare bedre og bedre etter et par dager. Jeg har brukt kyllinglårfilet, en billigere, mørere og mer smakfull del av kyllingen. Du kan også bruke hele kyllinglår eller kyllingbryst om du heller vil det.
Garam masala er en krydderblanding som brukes som base i mye indisk mat. Under finner du oppskrift på krydderblandingen så kan man lage en stor porsjon til senere bruk. Du kan også bruke ferdig garam masala om du ønsker det.
Retten kan enten lages med fløte og yoghurt, eller med kokosmelk for en melkefri variant.
Korma er en relativt mild, kremete og smakfull indisk rett med nøtter og kokos. Indisk mat inneholder kanskje mange ingredienser og krydder, men det er superenkelt å lage denne indiske favoritten helt fra bunn av. Smaken blir en helt annen når du bruker ferske råvarer.
Lag gjerne en stor porsjon for denne retten blir bare bedre og bedre etter et par dager. Jeg har brukt kyllinglårfilet, en billigere, mørere og mer smakfull del av kyllingen. Du kan også bruke hele kyllinglår eller kyllingbryst om du heller vil det.
Garam masala er en krydderblanding som brukes som base i mye indisk mat. Under finner du oppskrift på krydderblandingen så kan man lage en stor porsjon til senere bruk. Du kan også bruke ferdig garam masala om du ønsker det.
Retten kan enten lages med fløte og yoghurt, eller med kokosmelk for en melkefri variant.
- 600 g kyllinglår, eller lårfilet
- 2 ss olje, eller smør
- 2 stykker rødløk
- 2 stykker rød chili
- 6 stykker hvitløksfedd
- 4 ss ingefær
- 100 g mandler, eller cashewnøtter
- 2 ss kokos, revet kokosmasse
- 2 bokser kokosmelk, eller fløte
- 2 dl yoghurt naturell, kan sløyfes
- 2 ts gurkemeie
- 3 stykker rød paprika
- 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
- 1 stk lime
- 4 dl ris
- 1 håndfull rosiner, gjerne gule
- 1 bunt koriander
- 1 håndfull kokoschips, til topping, kan sløyfes
Garam masala
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts muskatnøtt
- 0.5 ts malt nellik
- 0.5 ts sort pepper
- 0.5 ts chilikrydder
- 600 g kyllinglår, eller lårfilet
- 2 ss olje, eller smør
- 2 stykker rødløk
- 2 stykker rød chili
- 6 stykker hvitløksfedd
- 4 ss ingefær
- 100 g mandler, eller cashewnøtter
- 2 ss kokos, revet kokosmasse
- 2 bokser kokosmelk, eller fløte
- 2 dl yoghurt naturell, kan sløyfes
- 2 ts gurkemeie
- 3 stykker rød paprika
- 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
- 1 stk lime
- 4 dl ris
- 1 håndfull rosiner, gjerne gule
- 1 bunt koriander
- 1 håndfull kokoschips, til topping, kan sløyfes
Garam masala
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts muskatnøtt
- 0.5 ts malt nellik
- 0.5 ts sort pepper
- 0.5 ts chilikrydder
