Til hovedinnhold

Kyllinggryte med chorizo

2 h

Dette er en varmende, mettende gryte med deilig smak av spansk pølse, hvitløk, chili og rødvin. Server med godt brød og en frisk grønn salat ved siden av.

Lagret av 5864 brukere
Kylling- og chorizogryte
Foto: Sara Johannessen Meek

Dette er en varmende, mettende gryte med deilig smak av spansk pølse, hvitløk, chili og rødvin. Server med godt brød og en frisk grønn salat ved siden av.

Lagret av 5864 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stk kyllinglår
  • 200 g chorizopølse, rå
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rødløk
  • 1.5 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 boks kikerter, eller bønner
  • bladpersille, hakket
  • olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk kyllinglår
  • 200 g chorizopølse, rå
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rødløk
  • 1.5 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 boks kikerter, eller bønner
  • bladpersille, hakket
  • olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper
Del kyllinglårene i overlår og klubbe. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper. Skjær chorizopølsen i skiver. Hakk løken, finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler.
Varm en gryte eller en stekepanne med høye kanter, tilsett litt olje og legg i kyllingstykkene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent før du snur stykkene og bruner dem på den andre siden. Løft kyllingen ut av gryten så lenge og slå vekk stekefettet.
Tilsett en skvett ny olje og stek pølsebitene til det freser godt og oljen blir rød. Løft opp pølsebitene, men la oljen være igjen i gryten.
Ha løk, hvitløk og chili i gryten. La det frese under omrøring til løken blir myk. Tilsett rødvin og la det koke til halvparten av vinen har fordampet. Hell i knuste tomater og kyllingkraft. Tilsett rosmarin og la det hele få et skikkelig oppkok.
Legg kylling og chorizo tilbake i gryten, og la det hele surre videre, halvveis under lokk, i ca. 1 time. Rør av og til.
Hell av laken fra kikertene/ bønnene, skyll dem godt i kaldt vann og la de få koke med i gryten de siste 5 minuttene. Juster smaken med salt og pepper og dryss over litt hakket persille før servering.
Serveres med godt brød og en frisk grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllinglårene i overlår og klubbe. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper. Skjær chorizopølsen i skiver. Hakk løken, finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler.
Varm en gryte eller en stekepanne med høye kanter, tilsett litt olje og legg i kyllingstykkene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent før du snur stykkene og bruner dem på den andre siden. Løft kyllingen ut av gryten så lenge og slå vekk stekefettet.
Tilsett en skvett ny olje og stek pølsebitene til det freser godt og oljen blir rød. Løft opp pølsebitene, men la oljen være igjen i gryten.
Ha løk, hvitløk og chili i gryten. La det frese under omrøring til løken blir myk. Tilsett rødvin og la det koke til halvparten av vinen har fordampet. Hell i knuste tomater og kyllingkraft. Tilsett rosmarin og la det hele få et skikkelig oppkok.
Legg kylling og chorizo tilbake i gryten, og la det hele surre videre, halvveis under lokk, i ca. 1 time. Rør av og til.
Hell av laken fra kikertene/ bønnene, skyll dem godt i kaldt vann og la de få koke med i gryten de siste 5 minuttene. Juster smaken med salt og pepper og dryss over litt hakket persille før servering.
Serveres med godt brød og en frisk grønn salat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?