8 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
2 ss hvitløk- og ingefærpure
3 ss eddik 7%, eller sitronsaft
1 ss salt
1 ss garam masala
2 ss tandoori masala
Saus
50 g smør
2 ss olje, nøytral smak
6 stk grønne kardemommekapsler, knust
1 stk kanelstang
3 stk muskatblomme
2 stk løk, store, kuttet i strimler
2 stk tomater, finhakket
1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 ts chilipulver
1 ss koriander, pulver
2 ss paprikapulver
1 ts spisskummen, pulver
2 ss garam masala
1 ts bukkehornkløver
2 ss honning
3 ss kokosmasse
3 ss nøttejevning
3 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
5 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte
1 ss salt, eller etter egen smak
koriander, fersk, finhakket
cashewnøtter, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg kyllingfilet, mellomstore stykker
marinade
8 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
2 ss hvitløk- og ingefærpure
3 ss eddik 7%, eller sitronsaft
1 ss salt
1 ss garam masala
2 ss tandoori masala
Saus
50 g smør
2 ss olje, nøytral smak
6 stk grønne kardemommekapsler, knust
1 stk kanelstang
3 stk muskatblomme
2 stk løk, store, kuttet i strimler
2 stk tomater, finhakket
1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 ts chilipulver
1 ss koriander, pulver
2 ss paprikapulver
1 ts spisskummen, pulver
2 ss garam masala
1 ts bukkehornkløver
2 ss honning
3 ss kokosmasse
3 ss nøttejevning
3 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
5 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte
1 ss salt, eller etter egen smak
koriander, fersk, finhakket
cashewnøtter, til pynt
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, og ha i kyllingstykkene. Smør dem godt inn med marinaden. Dekk til bollen og sett den kjølig i minst 1 time, og gjerne lenger. Stek kyllingstykkene i 20 minutter på 200 grader.
Trikset med å få røyktsmak på kyllingen er å varme opp 2-3 biter grillkull, og når kullene gløder tas de med en klype og legges i folie. Legg folien med de varme glørne i midten av en metallbolle eller gryte og legg kyllingstykkene langs kanten på innsiden. Du kan gjerne legge 2-3 hele grønne kardemomme og 1 stjerneanis på de varme glørne, for å få en spennende aroma. Hell på 2 ss med ghee eller smør over de varme glørne. Det vil nå danne seg mye røyk, sett umiddelbart på lokk. På denne måten vil røyken bli inne i metallbollen/gryta, og den setter seg i kjøttet og vil gi noe av den karakteristiske smaken som kjennetegner kjøtt grillet i tandoor-ovn.
Smelt smøret på middels varme i en dyp panne eller gryte og tilsett oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanelbark og muskattblomme i cirka ½ minutt før løk tilsettes. Stek den blank og myk. Ha nå i chilipulver, korianderpulver, spisskummenpulver, paprikapulver, garam masala, bukkehornkløver, honning og salt. Tilsett 3-4 ss vann dersom krydderne begynner å brenne seg fast. Bland inn de hermetiske tomatene.
La dette koke på middels varme i 3-4 minutter, helt til smøret kommer på toppen. Tilsett deretter yoghurt, kokos og nøttejevning. Rør hele tiden mens ingrediensene tilsettes.
Ha i kyllingkraft og fløte og gi alt et lite oppkok før de ferdigstekte kyllingstykkene has i. Kok over middels varme i 10-15 minutter. Før servering tilsettes ½ ts kardemommepulver og fersk koriander. Strø cashewnøtter på toppen ved servering.
Bon appetit!
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, og ha i kyllingstykkene. Smør dem godt inn med marinaden. Dekk til bollen og sett den kjølig i minst 1 time, og gjerne lenger. Stek kyllingstykkene i 20 minutter på 200 grader.
Trikset med å få røyktsmak på kyllingen er å varme opp 2-3 biter grillkull, og når kullene gløder tas de med en klype og legges i folie. Legg folien med de varme glørne i midten av en metallbolle eller gryte og legg kyllingstykkene langs kanten på innsiden. Du kan gjerne legge 2-3 hele grønne kardemomme og 1 stjerneanis på de varme glørne, for å få en spennende aroma. Hell på 2 ss med ghee eller smør over de varme glørne. Det vil nå danne seg mye røyk, sett umiddelbart på lokk. På denne måten vil røyken bli inne i metallbollen/gryta, og den setter seg i kjøttet og vil gi noe av den karakteristiske smaken som kjennetegner kjøtt grillet i tandoor-ovn.
Smelt smøret på middels varme i en dyp panne eller gryte og tilsett oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanelbark og muskattblomme i cirka ½ minutt før løk tilsettes. Stek den blank og myk. Ha nå i chilipulver, korianderpulver, spisskummenpulver, paprikapulver, garam masala, bukkehornkløver, honning og salt. Tilsett 3-4 ss vann dersom krydderne begynner å brenne seg fast. Bland inn de hermetiske tomatene.
La dette koke på middels varme i 3-4 minutter, helt til smøret kommer på toppen. Tilsett deretter yoghurt, kokos og nøttejevning. Rør hele tiden mens ingrediensene tilsettes.
Ha i kyllingkraft og fløte og gi alt et lite oppkok før de ferdigstekte kyllingstykkene has i. Kok over middels varme i 10-15 minutter. Før servering tilsettes ½ ts kardemommepulver og fersk koriander. Strø cashewnøtter på toppen ved servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto