Butter chicken

4 h 30 min
Lagret av 6588 brukere
Indisk butter chicken
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 6588 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt, naturell
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss olje, nøytral smak
  • 3 ss smør, smeltet
  • salt
  • koriander, frisk

Saus

  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 2 stk grønn chili, renset og finhakket
  • 2 ts chilipulver, eller paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts honning
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 8 stykker grønne kardemommekapsler, hele

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt, naturell
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss olje, nøytral smak
  • 3 ss smør, smeltet
  • salt
  • koriander, frisk

Saus

  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 2 stk grønn chili, renset og finhakket
  • 2 ts chilipulver, eller paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts honning
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 8 stykker grønne kardemommekapsler, hele
Del kyllingen i grove biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade.
Bland kyllingen med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer, helst natten over.
Varm ovnen til 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel kyllingstykkene utover bakepapiret. Pensle stykkene med olje og krydre med salt.
Snu stykkene etter 10 minutter i ovnen og stek videre i omtrent fem minutter. Pensle den stekte kyllingen med smeltet smør.
Knus kardemommen og fjern selve kapselen/belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene og hvitløk i halvparten av smøret til det syder og dufter aromatisk.
Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. Kjør tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en sikt.
Smelt resten av smøret i kasserollen. Tilsett ingefær, chili, chilipulver og kanel. Fres krydderiene et lite minutt under omrøring.
Ha i tomatsausen, kyllingstykkene og honning. La det syde/småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over hakket frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllingen i grove biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade.
Bland kyllingen med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer, helst natten over.
Varm ovnen til 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel kyllingstykkene utover bakepapiret. Pensle stykkene med olje og krydre med salt.
Snu stykkene etter 10 minutter i ovnen og stek videre i omtrent fem minutter. Pensle den stekte kyllingen med smeltet smør.
Knus kardemommen og fjern selve kapselen/belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene og hvitløk i halvparten av smøret til det syder og dufter aromatisk.
Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. Kjør tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en sikt.
Smelt resten av smøret i kasserollen. Tilsett ingefær, chili, chilipulver og kanel. Fres krydderiene et lite minutt under omrøring.
Ha i tomatsausen, kyllingstykkene og honning. La det syde/småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over hakket frisk koriander.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?