Til hovedinnhold

Butter chicken

4 h 30 min

Butter chicken er kanskje en av de mest kjente indiske rettene. Med saftige kyllingbiter i en kremet og krydret tomatisert saus er det ikke rart at butter chicken er en favoritt blant mange.

Mye av hemmeligheten bak den deilige indiske maten ligger i de spennende krydderblandingene. Her får du oppskrift på butter chicken som du kan lage hjemme på eget kjøkken med ingredienser du enkelt får tak i hos de fleste dagligvarehandlere.

Lagret av 6522 brukere
Indisk butter chicken
Foto: Sara Johannessen Meek

Butter chicken er kanskje en av de mest kjente indiske rettene. Med saftige kyllingbiter i en kremet og krydret tomatisert saus er det ikke rart at butter chicken er en favoritt blant mange.

Mye av hemmeligheten bak den deilige indiske maten ligger i de spennende krydderblandingene. Her får du oppskrift på butter chicken som du kan lage hjemme på eget kjøkken med ingredienser du enkelt får tak i hos de fleste dagligvarehandlere.

Lagret av 6522 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt, naturell
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss olje, nøytral smak
  • 3 ss smør, smeltet
  • salt
  • koriander, frisk

Saus

  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 2 stk grønn chili, renset og finhakket
  • 2 ts chilipulver, eller paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts honning
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 8 stykker grønne kardemommekapsler, hele

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt, naturell
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 ts hvitløk, revet
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss olje, nøytral smak
  • 3 ss smør, smeltet
  • salt
  • koriander, frisk

Saus

  • 1 ts hvitløk, revet
  • 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 2 stk grønn chili, renset og finhakket
  • 2 ts chilipulver, eller paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts honning
  • 2 ts sitronsaft
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte
  • 8 stykker grønne kardemommekapsler, hele
Del kyllingen i grove biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade.
Bland kyllingen med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer, helst natten over.
Varm ovnen til 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel kyllingstykkene utover bakepapiret. Pensle stykkene med olje og krydre med salt.
Snu stykkene etter 10 minutter i ovnen og stek videre i omtrent fem minutter. Pensle den stekte kyllingen med smeltet smør.
Knus kardemommen og fjern selve kapselen/belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene og hvitløk i halvparten av smøret til det syder og dufter aromatisk.
Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. Kjør tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en sikt.
Smelt resten av smøret i kasserollen. Tilsett ingefær, chili, chilipulver og kanel. Fres krydderiene et lite minutt under omrøring.
Ha i tomatsausen, kyllingstykkene og honning. La det syde/småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over hakket frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllingen i grove biter. Bland sammen yoghurt, ingefær, hvitløk, garam masala, gurkemeie, chilipulver og sitronsaft til en marinade.
Bland kyllingen med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer, helst natten over.
Varm ovnen til 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel kyllingstykkene utover bakepapiret. Pensle stykkene med olje og krydre med salt.
Snu stykkene etter 10 minutter i ovnen og stek videre i omtrent fem minutter. Pensle den stekte kyllingen med smeltet smør.
Knus kardemommen og fjern selve kapselen/belgen. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene og hvitløk i halvparten av smøret til det syder og dufter aromatisk.
Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. Kjør tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en sikt.
Smelt resten av smøret i kasserollen. Tilsett ingefær, chili, chilipulver og kanel. Fres krydderiene et lite minutt under omrøring.
Ha i tomatsausen, kyllingstykkene og honning. La det syde/småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over hakket frisk koriander.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?