Butter chicken
Butter chicken er kanskje en av de mest kjente indiske rettene. Med saftige kyllingbiter i en kremet og krydret tomatisert saus er det ikke rart at butter chicken er en favoritt blant mange.
Mye av hemmeligheten bak den deilige indiske maten ligger i de spennende krydderblandingene. Her får du oppskrift på butter chicken som du kan lage hjemme på eget kjøkken med ingredienser du enkelt får tak i hos de fleste dagligvarehandlere.
Butter chicken er kanskje en av de mest kjente indiske rettene. Med saftige kyllingbiter i en kremet og krydret tomatisert saus er det ikke rart at butter chicken er en favoritt blant mange.
Mye av hemmeligheten bak den deilige indiske maten ligger i de spennende krydderblandingene. Her får du oppskrift på butter chicken som du kan lage hjemme på eget kjøkken med ingredienser du enkelt får tak i hos de fleste dagligvarehandlere.
Ingredienser
- 700 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 2 dl gresk yoghurt, naturell
- 2 ts ingefær, fersk, revet
- 1 ts hvitløk, revet
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss olje, nøytral smak
- 3 ss smør, smeltet
- salt
- koriander, frisk
Saus
- 1 ts hvitløk, revet
- 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 ss ingefær, fersk, revet
- 2 stk grønn chili, renset og finhakket
- 2 ts chilipulver, eller paprikapulver
- 1 stk kanelstang
- 2 ts honning
- 2 ts sitronsaft
- 50 g smør
- 1 dl fløte
- 8 stykker grønne kardemommekapsler, hele
Slik gjør du:
- 700 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 2 dl gresk yoghurt, naturell
- 2 ts ingefær, fersk, revet
- 1 ts hvitløk, revet
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss olje, nøytral smak
- 3 ss smør, smeltet
- salt
- koriander, frisk
Saus
- 1 ts hvitløk, revet
- 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 ss ingefær, fersk, revet
- 2 stk grønn chili, renset og finhakket
- 2 ts chilipulver, eller paprikapulver
- 1 stk kanelstang
- 2 ts honning
- 2 ts sitronsaft
- 50 g smør
- 1 dl fløte
- 8 stykker grønne kardemommekapsler, hele
