3 stk kaffirlimeblader, ev 1 ts tørkede limeblader
1 ss soyasaus
1 stk kokosmelk, boks
600 g kyllingfilet
koriander, frisk
thai basilikum
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset, fjern stilken på limebladene. Del chilien på langs og skrap ut frøene (ønsker du en veldig sterk curry lar du frøene være). Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett de øvrige ingrediensene unntatt kokosmelk, kylling og grønnsaker. Kjør det sammen til en jevn tykk krydderpasta, tilsett eveventuelt litt av kokosmelken.
Skjær kylling og grønnsaker i passende biter.
Fres krydderpastaen i litt olje, tilsett kokosmelk og kok opp. Legg i kylling og grønnsaker, la det hele syde til kyllingen er gjennomkokt. Juster smaken med soyasaus, fishsauce og / eller limesaft. Vend til slutt inn frisk koriander og basilikum, server med ris.
Tips: Grønn karri pasta, eller green curry paste, kan kjøpes ferdig på glass. Men aller best blir der når du lager den selv. Prøv deg gjerne litt frem og lag din egen blanding. Trekk fra og legg til om du vil!
Bon appetit!
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset, fjern stilken på limebladene. Del chilien på langs og skrap ut frøene (ønsker du en veldig sterk curry lar du frøene være). Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett de øvrige ingrediensene unntatt kokosmelk, kylling og grønnsaker. Kjør det sammen til en jevn tykk krydderpasta, tilsett eveventuelt litt av kokosmelken.
Skjær kylling og grønnsaker i passende biter.
Fres krydderpastaen i litt olje, tilsett kokosmelk og kok opp. Legg i kylling og grønnsaker, la det hele syde til kyllingen er gjennomkokt. Juster smaken med soyasaus, fishsauce og / eller limesaft. Vend til slutt inn frisk koriander og basilikum, server med ris.
Tips: Grønn karri pasta, eller green curry paste, kan kjøpes ferdig på glass. Men aller best blir der når du lager den selv. Prøv deg gjerne litt frem og lag din egen blanding. Trekk fra og legg til om du vil!