Smakfull kyllinggryte

1 t 30 min

Veiledning til smakfull nytelse og ren glede.

419 har lagret denne
Smakfull kyllinggryte

Veiledning til smakfull nytelse og ren glede.

419 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk kylling, stor, ca. 1 1/2 kg
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet, fersk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel, liten
  • 4 stk tomat, hermetiske, gode
  • 200 g cherrytomater, (gjerne på kvist)
  • 1 stilk rosmarin, frisk
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, stor, ca. 1 1/2 kg
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet, fersk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel, liten
  • 4 stk tomat, hermetiske, gode
  • 200 g cherrytomater, (gjerne på kvist)
  • 1 stilk rosmarin, frisk
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
Del kyllingen i lår og bryst. Del lårene i overlår og klubbe, og del brystene i to. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper.
Finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler. Rens og del løken i kløfter og paprikaene i grove biter. Skjær vekk de grønne «fingrene» og den nederste grove stilken på fennikelen, del den først i to og så i strimler.
Varm en gryte eller en stekepanne med høye kanter, tilsett litt olje og legg i kyllingstykkene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent før du snur stykkene og bruner dem på den andre siden. Løft kyllingen ut av gryten så lenge og slå vekk stekefettet.
Tilsett en skvett ny olje og stek løk, paprika og fennikel over middels varme til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper, og la alt få putre sammen i et par minutter
Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med cherrytomater og rosmarin. La det hele surre videre, halvveis under lokk, i ca. 30 minutter.
Serveres med stekte poteter eller ris.
Tips: En hel kylling kan erstattes med 4 til 6 store kyllinglår.
Ta vare på den grønne «dillen» på fennikelen og bruk den som pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllingen i lår og bryst. Del lårene i overlår og klubbe, og del brystene i to. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper.
Finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler. Rens og del løken i kløfter og paprikaene i grove biter. Skjær vekk de grønne «fingrene» og den nederste grove stilken på fennikelen, del den først i to og så i strimler.
Varm en gryte eller en stekepanne med høye kanter, tilsett litt olje og legg i kyllingstykkene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent før du snur stykkene og bruner dem på den andre siden. Løft kyllingen ut av gryten så lenge og slå vekk stekefettet.
Tilsett en skvett ny olje og stek løk, paprika og fennikel over middels varme til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper, og la alt få putre sammen i et par minutter
Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med cherrytomater og rosmarin. La det hele surre videre, halvveis under lokk, i ca. 30 minutter.
Serveres med stekte poteter eller ris.
Tips: En hel kylling kan erstattes med 4 til 6 store kyllinglår.
Ta vare på den grønne «dillen» på fennikelen og bruk den som pynt.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?