Meksikansk gryte

2 h
Lagret av 1453 brukere
Meksikansk gryte med tortillachips i bolle på fargerik tallerken
Lagret av 1453 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g høyrygg
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 bit kanelstang
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl oksekraft, eller buljong
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 boks brune bønner, kokte
  • 4 dl ris, kokt
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • avokado, eller guacamole
  • rømme
  • revet ost
  • tortillachips
  • koriander, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g høyrygg
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 - 1 stk rød chili
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 bit kanelstang
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl oksekraft, eller buljong
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 boks brune bønner, kokte
  • 4 dl ris, kokt
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • avokado, eller guacamole
  • rømme
  • revet ost
  • tortillachips
  • koriander, hakket
Skjær kjøttet i små biter. Hakk løk og hvitløken og finsnitt chilien.
Varm litt olje i en tykkbunnet olje og brun kjøttet over høy varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett løk, hvitløk og chili. Fres alt i et par minutter under omrøring.
Tilsett krydder og fres det hele et lite minutt til.
Tilsett tomatpure, knuste tomater, sukker og kraft. Kok opp, legg på lokk og la gryten putre en times tid, eller til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket og tilsett paprika skåret i biter og bønner. Skyll bønnene godt i kaldt vann før bruk. La det hele putre videre en halvtimes tid.
Juster smaken med salt og eventuelt sukker og pepper. Rør til slutt inn kokt ris.
Serveres gjerne med avokado, rømme, revet ost og tortillachips.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i små biter. Hakk løk og hvitløken og finsnitt chilien.
Varm litt olje i en tykkbunnet olje og brun kjøttet over høy varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett løk, hvitløk og chili. Fres alt i et par minutter under omrøring.
Tilsett krydder og fres det hele et lite minutt til.
Tilsett tomatpure, knuste tomater, sukker og kraft. Kok opp, legg på lokk og la gryten putre en times tid, eller til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket og tilsett paprika skåret i biter og bønner. Skyll bønnene godt i kaldt vann før bruk. La det hele putre videre en halvtimes tid.
Juster smaken med salt og eventuelt sukker og pepper. Rør til slutt inn kokt ris.
Serveres gjerne med avokado, rømme, revet ost og tortillachips.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?