Meksikansk gryte
Dette er en meksikansk gryte som minner om posefavoritten og chili con carne.
Den er laget med høyrygg som må stå å putre en stund til det blir mørt. Hvis du vil lage en raskere variant, kan du bytte ut høyrygg med kjøttdeig eller karbonadedeig. Da holder det at gryten kokes en halvtimes tid. Brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk og chili, tilsett resten av ingrediensene, men vent med bønner og ris. Det blander du inn helt til slutt.
Dette er en meksikansk gryte som minner om posefavoritten og chili con carne.
Den er laget med høyrygg som må stå å putre en stund til det blir mørt. Hvis du vil lage en raskere variant, kan du bytte ut høyrygg med kjøttdeig eller karbonadedeig. Da holder det at gryten kokes en halvtimes tid. Brun kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk og chili, tilsett resten av ingrediensene, men vent med bønner og ris. Det blander du inn helt til slutt.
Ingredienser
- 800 g høyrygg
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 - 1 stk rød chili
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 1 bit kanelstang
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 ss brunt sukker
- 3 dl oksekraft, eller buljong
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 boks brune bønner, kokte
- 4 dl ris, kokt
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
Til servering
- avokado, eller guacamole
- rømme
- revet ost
- tortillachips
- koriander, hakket
Slik gjør du:
- 800 g høyrygg
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 - 1 stk rød chili
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 1 bit kanelstang
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 ss brunt sukker
- 3 dl oksekraft, eller buljong
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 boks brune bønner, kokte
- 4 dl ris, kokt
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
Til servering
- avokado, eller guacamole
- rømme
- revet ost
- tortillachips
- koriander, hakket
