Denne italienske gryten er inspirert av en kjent og kjær traver i tørrvarehyllen, men her laget av ferske råvarer. Tips: Rør inn en skvett melk eller fløte hvis du ønsker en kremet saus.
Denne italienske gryten er inspirert av en kjent og kjær traver i tørrvarehyllen, men her laget av ferske råvarer. Tips: Rør inn en skvett melk eller fløte hvis du ønsker en kremet saus.
2 bokser hermetiske tomater, gode, knuste (a 400 g)
8 dl kjøttkraft
250 g spagetti
10 stykker cherrytomater
2.5 dl erter, frosne, grønne som er tinte
olje, til steking
salt og kvernet pepper
sukker
basilikum, frisk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
1 stk løk, stor
2 fedd hvitløk
1 stk rød paprika
2 ts oregano, tørket
0.5 ts fennikelfrø, knust
1 klype tørket chili
1 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater, gode, knuste (a 400 g)
8 dl kjøttkraft
250 g spagetti
10 stykker cherrytomater
2.5 dl erter, frosne, grønne som er tinte
olje, til steking
salt og kvernet pepper
sukker
basilikum, frisk
Finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær paprikaen i små biter.
Bruk en romslig gryte og fres kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett paprika, oregano, fennikel, chili og tomatpure og bland alt godt sammen. Hell i tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre under lokk i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en god klype sukker.
Knekk spagettien i små biter rett oppi gryten.
Tilsett delte eller hele cherrytomater og la det hele småkoke videre (uten lokk) til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen av gryten.
Rør inn ertene og dryss over hakket frisk basilikum.
Bon appetit!
Finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær paprikaen i små biter.
Bruk en romslig gryte og fres kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett paprika, oregano, fennikel, chili og tomatpure og bland alt godt sammen. Hell i tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre under lokk i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en god klype sukker.
Knekk spagettien i små biter rett oppi gryten.
Tilsett delte eller hele cherrytomater og la det hele småkoke videre (uten lokk) til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen av gryten.
Rør inn ertene og dryss over hakket frisk basilikum.