Rask biff stroganoff
Skulle det være knapt med tid er biff stroganoff en klassiker det går ganske raskt å trylle frem. I motsetning til høyrygg og lammebog som trenger lang koketid før det blir mørt, er utgangspunktet til denne biff stroganoffen strimlet, mørt biffkjøtt.
Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt, for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp som kjøttet varmes raskt i før servering.
Resultatet er skikkelig kosemat med hjemmelaget potetstappe og et dryss av sylteagurk og syltede rødbeter.
Skulle det være knapt med tid er biff stroganoff en klassiker det går ganske raskt å trylle frem. I motsetning til høyrygg og lammebog som trenger lang koketid før det blir mørt, er utgangspunktet til denne biff stroganoffen strimlet, mørt biffkjøtt.
Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt, for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp som kjøttet varmes raskt i før servering.
Resultatet er skikkelig kosemat med hjemmelaget potetstappe og et dryss av sylteagurk og syltede rødbeter.
Ingredienser
- 700 g storfekjøtt, mørt biffkjøtt
- 200 g bacon
- 2 stk gul løk
- 400 g aromasopp
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl oksekraft
- 3 dl fløte
- 1 dl crème fraîche
- salt
- pepper, kvernet
- paprikapulver
- persille
Potetstappe
- 800 g poteter, melne
- 2 dl melk
- 50 g smør
- salt
Til servering
- syltet rødbet
- sylteagurk
Slik gjør du:
- 700 g storfekjøtt, mørt biffkjøtt
- 200 g bacon
- 2 stk gul løk
- 400 g aromasopp
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl oksekraft
- 3 dl fløte
- 1 dl crème fraîche
- salt
- pepper, kvernet
- paprikapulver
- persille
Potetstappe
- 800 g poteter, melne
- 2 dl melk
- 50 g smør
- salt
Til servering
- syltet rødbet
- sylteagurk

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto