Rask biff stroganoff

45 min

Skulle det være knapt med tid er biff stroganoff en klassiker det går ganske raskt å trylle frem. I motsetning til høyrygg og lammebog som trenger lang koketid før det blir mørt, er utgangspunktet til denne biff stroganoffen strimlet, mørt biffkjøtt.
Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt, for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp som kjøttet varmes raskt i før servering.
Resultatet er skikkelig kosemat med hjemmelaget potetstappe og et dryss av sylteagurk og syltede rødbeter.

3175 har lagret denne
Rask biff stroganoff
Foto: Krister Sørbø

Skulle det være knapt med tid er biff stroganoff en klassiker det går ganske raskt å trylle frem. I motsetning til høyrygg og lammebog som trenger lang koketid før det blir mørt, er utgangspunktet til denne biff stroganoffen strimlet, mørt biffkjøtt.
Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt, for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp som kjøttet varmes raskt i før servering.
Resultatet er skikkelig kosemat med hjemmelaget potetstappe og et dryss av sylteagurk og syltede rødbeter.

3175 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g storfekjøtt, mørt biffkjøtt
  • 200 g bacon
  • 2 stk gul løk
  • 400 g aromasopp
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl oksekraft
  • 3 dl fløte
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • pepper, kvernet
  • paprikapulver
  • persille

Potetstappe

  • 800 g poteter, melne
  • 2 dl melk
  • 50 g smør
  • salt

Til servering

  • syltet rødbet
  • sylteagurk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g storfekjøtt, mørt biffkjøtt
  • 200 g bacon
  • 2 stk gul løk
  • 400 g aromasopp
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl oksekraft
  • 3 dl fløte
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • pepper, kvernet
  • paprikapulver
  • persille

Potetstappe

  • 800 g poteter, melne
  • 2 dl melk
  • 50 g smør
  • salt

Til servering

  • syltet rødbet
  • sylteagurk
Legg poteten over i en kjele og fyll på med vann til det akkurat dekker potetene. Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke (rett under kokepunktet) til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Skrell og mos potetene. Kok opp melk og smør, rør den varme væsken inn i potetmosen og smak til med salt.
Skjær kjøttet i strimler på tvers av fibrene og krydre strimlene med salt og pepper. Skjær baconet i biter/strimler. Skrell og skjær løken i smale kløfter. Rens og del soppen i biter eller skiver.
Skjær kjøttet i strimler på tvers av fibrene og krydre strimlene med salt og pepper. Skjær baconet i biter/strimler. Skrell og skjær løken i smale kløfter. Rens og del soppen i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne. Tilsett en klunk olje og stek baconet gyllent (trenger ikke å bli helt sprøtt). Løft baconet opp av pannen, men la fettet være igjen.
Varm en stor stekepanne. Tilsett en klunk olje og stek baconet gyllent (trenger ikke å bli helt sprøtt). Løft baconet opp av pannen, men la fettet være igjen.
Tilsett løken og stek den gyllen og mør under omrøring. Ha løken over på en tallerken så lenge. Tilsett litt mer olje i pannen hvis nødvendig, og stek soppen gyllen.
Tilsett løken og stek den gyllen og mør under omrøring. Ha løken over på en tallerken så lenge. Tilsett litt mer olje i pannen hvis nødvendig, og stek soppen gyllen.
Løft ut soppen og fortsett med kjøttet. Stek kjøttet over høy varme, helst i to omganger. Kjøttet skal bli gyllent uten at det blir gjennomstekt. Krydre med en raus klype paprikapulver og hell kjøttet ut av pannen.
Ha bacon, løk og sopp tilbake i pannen. Rør inn tomatpuré og tilsett kraft og fløte. La det koke til sausen har tyknet.
Ha bacon, løk og sopp tilbake i pannen. Rør inn tomatpuré og tilsett kraft og fløte. La det koke til sausen har tyknet.
Krydre lett med salt og pepper. Bland inn kjøttet og rør inn crème fraîche. Gi det hele et raskt oppkok, trekk pannen fra varmen og dryss over persille.
Krydre lett med salt og pepper. Bland inn kjøttet og rør inn crème fraîche. Gi det hele et raskt oppkok, trekk pannen fra varmen og dryss over persille.
Serveres med potetstappe, sylteagurk og syltet rødbet.
woman cooking

Bon appetit!

Legg poteten over i en kjele og fyll på med vann til det akkurat dekker potetene. Gi potetene et skikkelig oppkok, senk temperaturen og la potetene trekke (rett under kokepunktet) til de er helt møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Skrell og mos potetene. Kok opp melk og smør, rør den varme væsken inn i potetmosen og smak til med salt.
Skjær kjøttet i strimler på tvers av fibrene og krydre strimlene med salt og pepper. Skjær baconet i biter/strimler. Skrell og skjær løken i smale kløfter. Rens og del soppen i biter eller skiver.
Skjær kjøttet i strimler på tvers av fibrene og krydre strimlene med salt og pepper. Skjær baconet i biter/strimler. Skrell og skjær løken i smale kløfter. Rens og del soppen i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne. Tilsett en klunk olje og stek baconet gyllent (trenger ikke å bli helt sprøtt). Løft baconet opp av pannen, men la fettet være igjen.
Varm en stor stekepanne. Tilsett en klunk olje og stek baconet gyllent (trenger ikke å bli helt sprøtt). Løft baconet opp av pannen, men la fettet være igjen.
Tilsett løken og stek den gyllen og mør under omrøring. Ha løken over på en tallerken så lenge. Tilsett litt mer olje i pannen hvis nødvendig, og stek soppen gyllen.
Tilsett løken og stek den gyllen og mør under omrøring. Ha løken over på en tallerken så lenge. Tilsett litt mer olje i pannen hvis nødvendig, og stek soppen gyllen.
Løft ut soppen og fortsett med kjøttet. Stek kjøttet over høy varme, helst i to omganger. Kjøttet skal bli gyllent uten at det blir gjennomstekt. Krydre med en raus klype paprikapulver og hell kjøttet ut av pannen.
Ha bacon, løk og sopp tilbake i pannen. Rør inn tomatpuré og tilsett kraft og fløte. La det koke til sausen har tyknet.
Ha bacon, løk og sopp tilbake i pannen. Rør inn tomatpuré og tilsett kraft og fløte. La det koke til sausen har tyknet.
Krydre lett med salt og pepper. Bland inn kjøttet og rør inn crème fraîche. Gi det hele et raskt oppkok, trekk pannen fra varmen og dryss over persille.
Krydre lett med salt og pepper. Bland inn kjøttet og rør inn crème fraîche. Gi det hele et raskt oppkok, trekk pannen fra varmen og dryss over persille.
Serveres med potetstappe, sylteagurk og syltet rødbet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?