Lammegryte med bog
Lammegryte med fersk lammebog, gulrøtter, kålrot, purre, poteter og kantareller er den perfekte høstgryten. Revet pepperrot gir det lille ekstra og kan rives over i gode mengde rett før servering. Server med brød eller flatbrød og godt smør.
Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering. Er du glad i øl, kan du erstatte noen av kraften med øl.
Lammegryte med fersk lammebog, gulrøtter, kålrot, purre, poteter og kantareller er den perfekte høstgryten. Revet pepperrot gir det lille ekstra og kan rives over i gode mengde rett før servering. Server med brød eller flatbrød og godt smør.
Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering. Er du glad i øl, kan du erstatte noen av kraften med øl.
- 1 kg lammebog, renskåret
- 1 kvast timian, frisk
- 2 stykker laurbær
- 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
- 600 g poteter, små
- 6 stykker gulrøtter, mellomstore
- 0.5 stk kålrot
- 1 stk purreløk
- 200 g kantarell
- smør, eller nøytral olje, til steking
- salt og kvernet pepper
- pepperrot, fersk
- persille
- 1 kg lammebog, renskåret
- 1 kvast timian, frisk
- 2 stykker laurbær
- 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
- 600 g poteter, små
- 6 stykker gulrøtter, mellomstore
- 0.5 stk kålrot
- 1 stk purreløk
- 200 g kantarell
- smør, eller nøytral olje, til steking
- salt og kvernet pepper
- pepperrot, fersk
- persille
