Til hovedinnhold

Lammegryte med bog

3 h

Lammegryte med fersk lammebog, gulrøtter, kålrot, purre, poteter og kantareller er den perfekte høstgryten. Revet pepperrot gir det lille ekstra og kan rives over i gode mengde rett før servering. Server med brød eller flatbrød og godt smør.

Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering. Er du glad i øl, kan du erstatte noen av kraften med øl.

Lagret av 537 brukere
Lammegryte med bog

Lammegryte med fersk lammebog, gulrøtter, kålrot, purre, poteter og kantareller er den perfekte høstgryten. Revet pepperrot gir det lille ekstra og kan rives over i gode mengde rett før servering. Server med brød eller flatbrød og godt smør.

Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering. Er du glad i øl, kan du erstatte noen av kraften med øl.

Lagret av 537 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg lammebog, renskåret
  • 1 kvast timian, frisk
  • 2 stykker laurbær
  • 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
  • 600 g poteter, små
  • 6 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk
  • 200 g kantarell
  • smør, eller nøytral olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • pepperrot, fersk
  • persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg lammebog, renskåret
  • 1 kvast timian, frisk
  • 2 stykker laurbær
  • 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
  • 600 g poteter, små
  • 6 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk
  • 200 g kantarell
  • smør, eller nøytral olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • pepperrot, fersk
  • persille
Skjær bogkjøttet i jevne terninger på cirka 3 x 3 cm, og krydre det med salt og kvernet pepper.
Bruk en stor tykkbunnet gryte. Varm en skvett olje i gryten og brun kjøttet godt over høy varme.
Tilsett timian, laurbær og kraft. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet småputre i en times tid.
Skrubb potetene, men la skallet sitte på hvis det er tynt. Kok potetene møre.
Skrell og del gulrøtter og kålroten i jevne biter. Rens og skjær purren i skiver. Riv kantarellene i mindre biter.
Ha gulrot og kålrot over i gryten med kjøttet, og la det småputre videre i en times tid eller til kjøttet er helt mørt og grønnsakene møre.
Tilsett purre, kantareller og poteter.
La det hele syde videre i 15 -20 minutter. Dryss over hakket persille og revet pepperrot ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær bogkjøttet i jevne terninger på cirka 3 x 3 cm, og krydre det med salt og kvernet pepper.
Bruk en stor tykkbunnet gryte. Varm en skvett olje i gryten og brun kjøttet godt over høy varme.
Tilsett timian, laurbær og kraft. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet småputre i en times tid.
Skrubb potetene, men la skallet sitte på hvis det er tynt. Kok potetene møre.
Skrell og del gulrøtter og kålroten i jevne biter. Rens og skjær purren i skiver. Riv kantarellene i mindre biter.
Ha gulrot og kålrot over i gryten med kjøttet, og la det småputre videre i en times tid eller til kjøttet er helt mørt og grønnsakene møre.
Tilsett purre, kantareller og poteter.
La det hele syde videre i 15 -20 minutter. Dryss over hakket persille og revet pepperrot ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?