Lammegryte med bog
3 h
13 varer
531
Lammegryte med fersk lammebog, gulrøtter, kålrot, purre, poteter og kantareller er den perfekte høstgryten. Revet pepperrot gir det lille ekstra og kan rives over i gode mengde rett før servering. Server med brød eller flatbrød og godt smør.
Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering. Er du glad i øl, kan du erstatte noen av kraften med øl.
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 kg lammebog, renskåret
- 1 kvast timian, frisk
- 2 stykker laurbær
- 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
- 600 g poteter, små
- 6 stykker gulrøtter, mellomstore
- 0.5 stk kålrot
- 1 stk purreløk
- 200 g kantarell
- smør, eller nøytral olje, til steking
- salt og kvernet pepper
- pepperrot, fersk
- persille
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg lammebog, renskåret
- 1 kvast timian, frisk
- 2 stykker laurbær
- 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
- 600 g poteter, små
- 6 stykker gulrøtter, mellomstore
- 0.5 stk kålrot
- 1 stk purreløk
- 200 g kantarell
- smør, eller nøytral olje, til steking
- salt og kvernet pepper
- pepperrot, fersk
- persille
Skjær bogkjøttet i jevne terninger på cirka 3 x 3 cm, og krydre det med salt og kvernet pepper.
Bruk en stor tykkbunnet gryte. Varm en skvett olje i gryten og brun kjøttet godt over høy varme.
Tilsett timian, laurbær og kraft. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet småputre i en times tid.
Skrubb potetene, men la skallet sitte på hvis det er tynt. Kok potetene møre.
Skrell og del gulrøtter og kålroten i jevne biter. Rens og skjær purren i skiver. Riv kantarellene i mindre biter.
Ha gulrot og kålrot over i gryten med kjøttet, og la det småputre videre i en times tid eller til kjøttet er helt mørt og grønnsakene møre.
Tilsett purre, kantareller og poteter.
La det hele syde videre i 15 -20 minutter. Dryss over hakket persille og revet pepperrot ved servering.

Bon appetit!
Skjær bogkjøttet i jevne terninger på cirka 3 x 3 cm, og krydre det med salt og kvernet pepper.
Bruk en stor tykkbunnet gryte. Varm en skvett olje i gryten og brun kjøttet godt over høy varme.
Tilsett timian, laurbær og kraft. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet småputre i en times tid.
Skrubb potetene, men la skallet sitte på hvis det er tynt. Kok potetene møre.
Skrell og del gulrøtter og kålroten i jevne biter. Rens og skjær purren i skiver. Riv kantarellene i mindre biter.
Ha gulrot og kålrot over i gryten med kjøttet, og la det småputre videre i en times tid eller til kjøttet er helt mørt og grønnsakene møre.
Tilsett purre, kantareller og poteter.
La det hele syde videre i 15 -20 minutter. Dryss over hakket persille og revet pepperrot ved servering.