Cassoulet - Fransk gryte med and og hvite bønner
Cassoulet er en fransk gryte som varmer og gleder. Denne bønnegryten inneholder både flesk, pølser og konfiterte andelår. Husk å legge bønnene i bløt dagen i forveien og bruk skikkelig gode pølser med masse smak. Konfiterte andelår er det helt innafor å kjøpe ferdig - faktisk er det ferdigmat og hermetikk på sitt aller beste. Her kan det med andre ord jukses med god samvittighet.
Et godt tips er å la skallet av en halv appelsin få koke med sammen med bønnene. Vask appelsinen godt og bruk kun det ytterste oransje. Bruk gjerne en skreller og skrell av tynne flak. Da kan de enkelt fiskes opp igjen.
Tiden er ikke medregnet bløtlegging av bønner.
Cassoulet er en fransk gryte som varmer og gleder. Denne bønnegryten inneholder både flesk, pølser og konfiterte andelår. Husk å legge bønnene i bløt dagen i forveien og bruk skikkelig gode pølser med masse smak. Konfiterte andelår er det helt innafor å kjøpe ferdig - faktisk er det ferdigmat og hermetikk på sitt aller beste. Her kan det med andre ord jukses med god samvittighet.
Et godt tips er å la skallet av en halv appelsin få koke med sammen med bønnene. Vask appelsinen godt og bruk kun det ytterste oransje. Bruk gjerne en skreller og skrell av tynne flak. Da kan de enkelt fiskes opp igjen.
Tiden er ikke medregnet bløtlegging av bønner.
- 250 g tørkede cannelinibønner, hvite bønner
- 100 g bacon
- 150 g lettsaltet flesk
- 2 stykker løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 5 dl kyllingkraft
- 1 kvast rosmarin
- 4 stykker Konfiterte andelår, ferdigkjøpt, evt. kyllinglår/kyllingconfit
- 400 g pølse, godt krydrede, gjerne rå
- 2 dl brødsmuler
- salt
- pepper
- smør, eller olje, til steking
- persille, hakket
- godt brød
- 250 g tørkede cannelinibønner, hvite bønner
- 100 g bacon
- 150 g lettsaltet flesk
- 2 stykker løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 5 dl kyllingkraft
- 1 kvast rosmarin
- 4 stykker Konfiterte andelår, ferdigkjøpt, evt. kyllinglår/kyllingconfit
- 400 g pølse, godt krydrede, gjerne rå
- 2 dl brødsmuler
- salt
- pepper
- smør, eller olje, til steking
- persille, hakket
- godt brød
