Til hovedinnhold
rask

Enkel finnbiff

30 min

Finnbiff, eller reinskav, er skikkelig fast-food med tradisjoner, og som mest sannsynlig kan varieres mer enn du tror. Jeg har denne gangen strippet den ned til en meget enkel utgave av finnbiff (uten at det går utover opplevelsen), men du kan selvsagt bygge finnbiffgryten ut litt med både viltkraft, rødvin, brunost og grønnsaker hvis du skulle ønske det.

Tips: Både kokte poteter og potetstappe er supert tilbehør. Lag eventuelt en stappe av halvparten potet og halvparten sellerirot. Jordskokk er også et godt alternativ. 

Lagret av 704 brukere
Finnbiff i stor, hvit gryte
Foto: Sara Johannessen Meek

Finnbiff, eller reinskav, er skikkelig fast-food med tradisjoner, og som mest sannsynlig kan varieres mer enn du tror. Jeg har denne gangen strippet den ned til en meget enkel utgave av finnbiff (uten at det går utover opplevelsen), men du kan selvsagt bygge finnbiffgryten ut litt med både viltkraft, rødvin, brunost og grønnsaker hvis du skulle ønske det.

Tips: Både kokte poteter og potetstappe er supert tilbehør. Lag eventuelt en stappe av halvparten potet og halvparten sellerirot. Jordskokk er også et godt alternativ. 

Lagret av 704 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g reinskav
  • 2 stk løk
  • 400 g sopp, renset
  • 1 ts einebær, knust
  • timian, noen friske stilker
  • 3 dl fløte
  • 1 dl crème fraîche, eller rømme
  • 2 ss solbærsirup, eller ripsgelé/rognebærgelé
  • 2 ss tyttebær, eller blåbær, til pynt
  • persille, og/eller gressløk, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking

Til servering

  • rosenkål, smørdampet
  • poteter, kokte, eller stappe
  • rørte tyttebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g reinskav
  • 2 stk løk
  • 400 g sopp, renset
  • 1 ts einebær, knust
  • timian, noen friske stilker
  • 3 dl fløte
  • 1 dl crème fraîche, eller rømme
  • 2 ss solbærsirup, eller ripsgelé/rognebærgelé
  • 2 ss tyttebær, eller blåbær, til pynt
  • persille, og/eller gressløk, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking

Til servering

  • rosenkål, smørdampet
  • poteter, kokte, eller stappe
  • rørte tyttebær
Rens og del løken i smale båter. Del soppen i passende biter.
Varm en stor stekepanne og fres løken gyllen og mør i en blanding av smør og olje. Hell løken over i en passende gryte. Stek soppen i samme panne, krydre med salt og pepper og hell soppen over i gryten.
Varm pannen på nytt og stek kjøttet raskt over sterk varme (stek helst i flere omganger for å unngå at pannen avkjøles og at kjøttet dermed begynner å koke). Krydre med salt, pepper, timian og einebær.
Ha alt kjøttet over i gryten og tilsett fløte. Gi det hele et oppkok og la det putre i cirka 10 minutter. Rør inn crème fraîche og ripsgelé. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
Dryss til slutt over hakkede urter og noen fine bær. Serveres med for eksempel smørdampet rosenkål, kokte poteter og rørte tyttebær.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del løken i smale båter. Del soppen i passende biter.
Varm en stor stekepanne og fres løken gyllen og mør i en blanding av smør og olje. Hell løken over i en passende gryte. Stek soppen i samme panne, krydre med salt og pepper og hell soppen over i gryten.
Varm pannen på nytt og stek kjøttet raskt over sterk varme (stek helst i flere omganger for å unngå at pannen avkjøles og at kjøttet dermed begynner å koke). Krydre med salt, pepper, timian og einebær.
Ha alt kjøttet over i gryten og tilsett fløte. Gi det hele et oppkok og la det putre i cirka 10 minutter. Rør inn crème fraîche og ripsgelé. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
Dryss til slutt over hakkede urter og noen fine bær. Serveres med for eksempel smørdampet rosenkål, kokte poteter og rørte tyttebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?