Enkel finnbiff
Finnbiff, eller reinskav, er skikkelig fast-food med tradisjoner, og som mest sannsynlig kan varieres mer enn du tror. Jeg har denne gangen strippet den ned til en meget enkel utgave av finnbiff (uten at det går utover opplevelsen), men du kan selvsagt bygge finnbiffgryten ut litt med både viltkraft, rødvin, brunost og grønnsaker hvis du skulle ønske det.
Tips: Både kokte poteter og potetstappe er supert tilbehør. Lag eventuelt en stappe av halvparten potet og halvparten sellerirot. Jordskokk er også et godt alternativ.
Finnbiff, eller reinskav, er skikkelig fast-food med tradisjoner, og som mest sannsynlig kan varieres mer enn du tror. Jeg har denne gangen strippet den ned til en meget enkel utgave av finnbiff (uten at det går utover opplevelsen), men du kan selvsagt bygge finnbiffgryten ut litt med både viltkraft, rødvin, brunost og grønnsaker hvis du skulle ønske det.
Tips: Både kokte poteter og potetstappe er supert tilbehør. Lag eventuelt en stappe av halvparten potet og halvparten sellerirot. Jordskokk er også et godt alternativ.
Ingredienser
- 600 g reinskav
- 2 stk løk
- 400 g sopp, renset
- 1 ts einebær, knust
- timian, noen friske stilker
- 3 dl fløte
- 1 dl crème fraîche, eller rømme
- 2 ss solbærsirup, eller ripsgelé/rognebærgelé
- 2 ss tyttebær, eller blåbær, til pynt
- persille, og/eller gressløk, hakket
- salt og kvernet pepper
- smør, til steking
Til servering
- rosenkål, smørdampet
- poteter, kokte, eller stappe
- rørte tyttebær
Slik gjør du:
- 600 g reinskav
- 2 stk løk
- 400 g sopp, renset
- 1 ts einebær, knust
- timian, noen friske stilker
- 3 dl fløte
- 1 dl crème fraîche, eller rømme
- 2 ss solbærsirup, eller ripsgelé/rognebærgelé
- 2 ss tyttebær, eller blåbær, til pynt
- persille, og/eller gressløk, hakket
- salt og kvernet pepper
- smør, til steking
Til servering
- rosenkål, smørdampet
- poteter, kokte, eller stappe
- rørte tyttebær
