Massamancurry med lam
Massamancurry med lam lager du av sesongens fantastiske lammekjøtt. I utgangspunktet er dette en ganske mild lammecurry med smak av både salt og syrlig, kokos og peanøtter. Skiver av lammebog får kose seg helt til kjøttet faller av benet i den aromatiske sausen. Tilsett poteter mot slutten av koketiden, så de ikke koker helt i stykker. Server hurtigsyltet agurk og reddik som et frisk tilbehør. Husk at det er like greit å lage en stor porsjon når du først er i gang, for eventuelle rester smaken nesten enda bedre dagen etter.
Massamancurry med lam lager du av sesongens fantastiske lammekjøtt. I utgangspunktet er dette en ganske mild lammecurry med smak av både salt og syrlig, kokos og peanøtter. Skiver av lammebog får kose seg helt til kjøttet faller av benet i den aromatiske sausen. Tilsett poteter mot slutten av koketiden, så de ikke koker helt i stykker. Server hurtigsyltet agurk og reddik som et frisk tilbehør. Husk at det er like greit å lage en stor porsjon når du først er i gang, for eventuelle rester smaken nesten enda bedre dagen etter.
- 4 stykker sjalottløk
- 2 stykker rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær, finrevet
- 2 stykker sitrongress
- 2 kg lammebog, skiver, evt. litt mer
- 5 ss curry paste, massaman, evt. littmer
- 150 g peanøtter, ristede og grovhakkede
- 6 stykker kaffirlimeblader
- 2 ss limesaft, eller tamarind pure
- 5 dl lammekraft, eventuelt oksekraft/buljong eller vann
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml kokoskrem
- 0.5 dl fiskesaus
- 1 stk lime
- 2.5 ss brunt sukker
- 800 g poteter, kokefaste
- olje, til steking
- koriander
- sprøstekt løk
- ris, til servering
Curry paste
- 5 stykker rød chili, tørkede, eventuelt mer
- 15 g ingefær
- 6 fedd hvitløk
- 4 stykker sjalottløk
- 2 stykker sitrongress
- 1 ss olje, nøytral
- 1 ss korianderfrø
- 2 ts spisskummen
- 6 stykker nellik
- 1 stk laurbær
- 0.5 ts fennikelfrø
- 0.75 ts hel sort pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts kanel, malt
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ss rekepaste, eller fishsauce
- 1 ts brunt sukker
- 1 ss korianderrøtter, hakkede (kan sløyfes)
Hurtigsyltede grønnsaker
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl vann
- 3 ss sukker
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk rødløk, liten
- 0.5 stk agurk
- 4 stykker reddik
- 0.5 stk rød chili
- 4 stykker sjalottløk
- 2 stykker rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær, finrevet
- 2 stykker sitrongress
- 2 kg lammebog, skiver, evt. litt mer
- 5 ss curry paste, massaman, evt. littmer
- 150 g peanøtter, ristede og grovhakkede
- 6 stykker kaffirlimeblader
- 2 ss limesaft, eller tamarind pure
- 5 dl lammekraft, eventuelt oksekraft/buljong eller vann
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml kokoskrem
- 0.5 dl fiskesaus
- 1 stk lime
- 2.5 ss brunt sukker
- 800 g poteter, kokefaste
- olje, til steking
- koriander
- sprøstekt løk
- ris, til servering
Curry paste
- 5 stykker rød chili, tørkede, eventuelt mer
- 15 g ingefær
- 6 fedd hvitløk
- 4 stykker sjalottløk
- 2 stykker sitrongress
- 1 ss olje, nøytral
- 1 ss korianderfrø
- 2 ts spisskummen
- 6 stykker nellik
- 1 stk laurbær
- 0.5 ts fennikelfrø
- 0.75 ts hel sort pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts kanel, malt
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ss rekepaste, eller fishsauce
- 1 ts brunt sukker
- 1 ss korianderrøtter, hakkede (kan sløyfes)
Hurtigsyltede grønnsaker
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl vann
- 3 ss sukker
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk rødløk, liten
- 0.5 stk agurk
- 4 stykker reddik
- 0.5 stk rød chili
Massaman lammecurry
Hurtigsyltede grønnsaker
