Til hovedinnhold

Brun lapskaus

2 h 30 min

Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Brun lapskaus er en av disse. Så la oss lage (omtrent) den samme retten fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren brun lapskaus som har gledet så mange i en årrekke.

Tips: Svinekjøtt kan erstattes med oksekjøtt, gjerne høyrygg eller bog. Andre grønnsaker som pastinakk, persillerot og purre kan også brukes.

Lagret av 2036 brukere
Brun lapskaus
Foto: Sara Johannessen Meek

Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Brun lapskaus er en av disse. Så la oss lage (omtrent) den samme retten fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren brun lapskaus som har gledet så mange i en årrekke.

Tips: Svinekjøtt kan erstattes med oksekjøtt, gjerne høyrygg eller bog. Andre grønnsaker som pastinakk, persillerot og purre kan også brukes.

Lagret av 2036 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g svinekjøtt, gjerne svinekjake
  • 200 g sideflesk, lettsaltet
  • 1 stk løk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l oksekraft, eller buljong
  • 1 stk sellerirot
  • 4 stk gulrot
  • 400 g poteter, kokefaste
  • 400 g poteter, melne
  • salt og kvernet pepper
  • olje, eller smør, til steking

Til servering

  • persille, hakket
  • flatbrød
  • meierismør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g svinekjøtt, gjerne svinekjake
  • 200 g sideflesk, lettsaltet
  • 1 stk løk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l oksekraft, eller buljong
  • 1 stk sellerirot
  • 4 stk gulrot
  • 400 g poteter, kokefaste
  • 400 g poteter, melne
  • salt og kvernet pepper
  • olje, eller smør, til steking

Til servering

  • persille, hakket
  • flatbrød
  • meierismør
Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt (i flere omganger) i en romslig gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk underveis i bruningen og dryss til slutt over mel (hvis ønskelig).
Hell i kraft, kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt (en drøy times tid).
Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter.
Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varme til alt er helt mørt. Rør av og til (pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen).
Smak til med salt og kvernet pepper. Dryss over hakket persille før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt (i flere omganger) i en romslig gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk underveis i bruningen og dryss til slutt over mel (hvis ønskelig).
Hell i kraft, kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt (en drøy times tid).
Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter.
Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varme til alt er helt mørt. Rør av og til (pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen).
Smak til med salt og kvernet pepper. Dryss over hakket persille før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?