Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Brun lapskaus er en av disse. Så la oss lage (omtrent) den samme retten fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren brun lapskaus som har gledet så mange i en årrekke.
Tips: Svinekjøtt kan erstattes med oksekjøtt, gjerne høyrygg eller bog. Andre grønnsaker som pastinakk, persillerot og purre kan også brukes.
Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt (i flere omganger) i en romslig gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk underveis i bruningen og dryss til slutt over mel (hvis ønskelig).
Hell i kraft, kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt (en drøy times tid).
Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter.
Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varme til alt er helt mørt. Rør av og til (pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen).
Smak til med salt og kvernet pepper. Dryss over hakket persille før servering.
Bon appetit!
Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt (i flere omganger) i en romslig gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk underveis i bruningen og dryss til slutt over mel (hvis ønskelig).
Hell i kraft, kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt (en drøy times tid).
Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter.
Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varme til alt er helt mørt. Rør av og til (pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen).
Smak til med salt og kvernet pepper. Dryss over hakket persille før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto