Brun lapskaus
Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Brun lapskaus er en av disse. Så la oss lage (omtrent) den samme retten fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren brun lapskaus som har gledet så mange i en årrekke.
Tips: Svinekjøtt kan erstattes med oksekjøtt, gjerne høyrygg eller bog. Andre grønnsaker som pastinakk, persillerot og purre kan også brukes.
Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Brun lapskaus er en av disse. Så la oss lage (omtrent) den samme retten fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren brun lapskaus som har gledet så mange i en årrekke.
Tips: Svinekjøtt kan erstattes med oksekjøtt, gjerne høyrygg eller bog. Andre grønnsaker som pastinakk, persillerot og purre kan også brukes.
Ingredienser
- 800 g svinekjøtt, gjerne svinekjake
- 200 g sideflesk, lettsaltet
- 1 stk løk
- 2 ss hvetemel
- 1 l oksekraft, eller buljong
- 1 stk sellerirot
- 4 stk gulrot
- 400 g poteter, kokefaste
- 400 g poteter, melne
- salt og kvernet pepper
- olje, eller smør, til steking
Til servering
- persille, hakket
- flatbrød
- meierismør
Slik gjør du:
- 800 g svinekjøtt, gjerne svinekjake
- 200 g sideflesk, lettsaltet
- 1 stk løk
- 2 ss hvetemel
- 1 l oksekraft, eller buljong
- 1 stk sellerirot
- 4 stk gulrot
- 400 g poteter, kokefaste
- 400 g poteter, melne
- salt og kvernet pepper
- olje, eller smør, til steking
Til servering
- persille, hakket
- flatbrød
- meierismør
