Lam redang er en deilig indonesisk curry med lam, kokos og masse smakfulle krydre. Lag gjerne gryten dagen i forveien, for denne currygryten blir bedre når den får stå så smakene utvikler seg over natten. Kokos kan du riste selv. Hell kokosen i en tørr, varm stekepanne og rør jevnlig til kokosen har blitt gyllenbrun.
Lam redang er en deilig indonesisk curry med lam, kokos og masse smakfulle krydre. Lag gjerne gryten dagen i forveien, for denne currygryten blir bedre når den får stå så smakene utvikler seg over natten. Kokos kan du riste selv. Hell kokosen i en tørr, varm stekepanne og rør jevnlig til kokosen har blitt gyllenbrun.
5 stykker tørkede chili, varier etter hvor sterkt du vil ha det
4 stykker sjalottløk, evt. 1 rødløk
5 fedd hvitløk
3 stykker sitrongress
40 g ingefær, renset
Syltede gulrotstrimler og rødløk
2 stykker gulrøtter
1 stk rødløk
1 dl eddik 7%
4 ss sukker
2 ts salt
Til servering
ris
nanbrød
syltede gulrotstrimler, se egen oppskrift
sprøstekt løk
kokos, ristet
koriander
Lag krydderpastaen. Bløtlegg chilien i varmt vann og fjern frøene. Hakk løk og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og hakk den myke innerste delen.
Kjør chili, løk, hvitløk, sitrongress og ingefær til en krydderpasta i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Varm en tykkbunnet gryte med en god skvett olje. Tilsett krydderpastaen, kanel, nellik, stjerneanis, kardemomme og gurkemeie. Fres alt under omrøring i cirka 10 minutter.
Ha i kjøttet og rør til kjøttet blir lett brunet. Knus sitrongresset med baksiden av en kniv eller lignende før du har det i gryta sammen med kokosmelk, vann, tamarindpasta, limeblader, søt soyasaus og en god klype salt.
Bland alt godt sammen og gi det hele et oppkok. Legg på lokk og la kjøttet putre over middels lav varme i cirka 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket og la det putre videre til det meste av væsken er innkokt. Smak til med en god klype sukker og mer salt hvis nødvendig.
Bland inn ristet kokos før servering og dryss over koriander. Serveres gjerne med ris, nanbrød og syltede gulrotstrimler og rødløk.
Syltede gulrotstrimler og rødløk
Skrell og skjær gulrøttene i fyrstikktynne strimler. Skrell og skjær løken i syltynne skiver.
Visp sammen eddik, sukker og salt. Rør til alt er oppløst. Bland laken med gulrotstrimlene og løken, men hold grønnsakene hver for seg.
La det marinere i 30 minutter.
Bon appetit!
Lag krydderpastaen. Bløtlegg chilien i varmt vann og fjern frøene. Hakk løk og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og hakk den myke innerste delen.
Kjør chili, løk, hvitløk, sitrongress og ingefær til en krydderpasta i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Varm en tykkbunnet gryte med en god skvett olje. Tilsett krydderpastaen, kanel, nellik, stjerneanis, kardemomme og gurkemeie. Fres alt under omrøring i cirka 10 minutter.
Ha i kjøttet og rør til kjøttet blir lett brunet. Knus sitrongresset med baksiden av en kniv eller lignende før du har det i gryta sammen med kokosmelk, vann, tamarindpasta, limeblader, søt soyasaus og en god klype salt.
Bland alt godt sammen og gi det hele et oppkok. Legg på lokk og la kjøttet putre over middels lav varme i cirka 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket og la det putre videre til det meste av væsken er innkokt. Smak til med en god klype sukker og mer salt hvis nødvendig.
Bland inn ristet kokos før servering og dryss over koriander. Serveres gjerne med ris, nanbrød og syltede gulrotstrimler og rødløk.
Syltede gulrotstrimler og rødløk
Skrell og skjær gulrøttene i fyrstikktynne strimler. Skrell og skjær løken i syltynne skiver.
Visp sammen eddik, sukker og salt. Rør til alt er oppløst. Bland laken med gulrotstrimlene og løken, men hold grønnsakene hver for seg.