Til hovedinnhold

Chili con carne med maisbrød

45 min

Dette er en enkel og smakfull gryterett med godt tilbehør fra Sørstatene. Det går fint an å lage chili con carne en til to dager før servering, og det passer fint å lage til mange. Den blir bedre og bedre jo lengre den står. Gryten serveres med en klatt rømme, et dryss koriander på toppen og maisbrød.

Lagret av 1701 brukere
Chili con carne med maisbrød

Dette er en enkel og smakfull gryterett med godt tilbehør fra Sørstatene. Det går fint an å lage chili con carne en til to dager før servering, og det passer fint å lage til mange. Den blir bedre og bedre jo lengre den står. Gryten serveres med en klatt rømme, et dryss koriander på toppen og maisbrød.

Lagret av 1701 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks kidneybønner
  • 0.5 stk rød chili, eventuelt litt mer
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk paprika, gjerne en rød og en grønn
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts oregano
  • 2 boks hermetiske tomater
  • salt
  • pepper

Til servering

  • koriander, frisk
  • lime, i båter
  • rømme

Maisbrød

  • 2.5 dl maismel
  • 2.5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 stk egg
  • 2 ss rømme, eller crème fraîche
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 4 dl melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks kidneybønner
  • 0.5 stk rød chili, eventuelt litt mer
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk paprika, gjerne en rød og en grønn
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts oregano
  • 2 boks hermetiske tomater
  • salt
  • pepper

Til servering

  • koriander, frisk
  • lime, i båter
  • rømme

Maisbrød

  • 2.5 dl maismel
  • 2.5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 stk egg
  • 2 ss rømme, eller crème fraîche
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 4 dl melk
Kutt først alle grønnsakene i biter og bland sammen krydrene i en bolle. Det beste er å ha alt klart på forhånd.
Varm en gryte eller tykk stekepanne med god dæsj olje. Ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett deretter krydderet sammen med chili og hvitløken.
Tilsett paprikaen og tomatene. La det putre på svak varme i cirka 10 minutter.
Hell av vannet på bønnene. Skyll dem godt. Ha i gryten og la dem putre i gryten i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Maisbrødet kan lages mens du lager chili. Bland sammen maismel, hvetemel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
Bland sammen egg, melk, créme fraîche og olje i et litermål. Hell over melblandingen og rør godt sammen. Det skal være noen klumper.
Smør en brødform og hell røren i. Stek på 200 grader i cirka 20 minutter. Brødet skal være gyldent. Server sammen med lun chili.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt først alle grønnsakene i biter og bland sammen krydrene i en bolle. Det beste er å ha alt klart på forhånd.
Varm en gryte eller tykk stekepanne med god dæsj olje. Ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett deretter krydderet sammen med chili og hvitløken.
Tilsett paprikaen og tomatene. La det putre på svak varme i cirka 10 minutter.
Hell av vannet på bønnene. Skyll dem godt. Ha i gryten og la dem putre i gryten i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Maisbrødet kan lages mens du lager chili. Bland sammen maismel, hvetemel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
Bland sammen egg, melk, créme fraîche og olje i et litermål. Hell over melblandingen og rør godt sammen. Det skal være noen klumper.
Smør en brødform og hell røren i. Stek på 200 grader i cirka 20 minutter. Brødet skal være gyldent. Server sammen med lun chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?