Klassisk fårikål

3 h
Lagret av 594 brukere
Klassisk fårikål
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 594 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 5 ts hel sort pepper
  • 2.5 ts salt
  • 3 dl vann
  • hvetemel, hvis ønskelig

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 5 ts hel sort pepper
  • 2.5 ts salt
  • 3 dl vann
  • hvetemel, hvis ønskelig
Fjern eventuelle stygge blader på kålen og skjær kålen i båter/kløfter. Legg kjøtt og kål lagvis i en romslig gryte. Begynn med kjøtt og legg kjøttstykkene med mest fett i bunnen av gryten (med fettsiden ned). Dryss salt og pepper mellom lagene.
Tilsett vann og kok opp under lokk. La fårikålen småputre eller trekke til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet. Dette tar minst to timer.
Server fårikålen rykende varm med et lett dryss hakket persille og kokte poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle stygge blader på kålen og skjær kålen i båter/kløfter. Legg kjøtt og kål lagvis i en romslig gryte. Begynn med kjøtt og legg kjøttstykkene med mest fett i bunnen av gryten (med fettsiden ned). Dryss salt og pepper mellom lagene.
Tilsett vann og kok opp under lokk. La fårikålen småputre eller trekke til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet. Dette tar minst to timer.
Server fårikålen rykende varm med et lett dryss hakket persille og kokte poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?