Til hovedinnhold

Chili con carne

1 h

Denne gode gryten er en klassiker som det finnes tusenvis av oppskrifter på. Her får du en ganske mild variant av chili con carne. Ha gjerne tortillachips og rømme som tilbehør.

Du kan godt bytte ut storfekjøtt med kjøttdeig eller karbonadedeig.

Lagret av 1891 brukere
Chili con carne

Denne gode gryten er en klassiker som det finnes tusenvis av oppskrifter på. Her får du en ganske mild variant av chili con carne. Ha gjerne tortillachips og rømme som tilbehør.

Du kan godt bytte ut storfekjøtt med kjøttdeig eller karbonadedeig.

Lagret av 1891 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g storfekjøtt, i terninger
  • 2 stykker løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl soltørkede tomater
  • 800 g hermetiske tomater
  • 2 stykker svarte bønner, hermetiske
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander, knust
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ts sukker
  • 3 dl oksekraft, kan også bruke rødvin
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g storfekjøtt, i terninger
  • 2 stykker løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl soltørkede tomater
  • 800 g hermetiske tomater
  • 2 stykker svarte bønner, hermetiske
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander, knust
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ts sukker
  • 3 dl oksekraft, kan også bruke rødvin
  • salt
  • pepper
Del opp kjøttet i terninger. Varm olje i en vid panne, brun kjøttbitene raskt sammen med løk og finhakket chili. Ha i krydder og rør raskt så krydderet dekker kjøttbitene.
Ønsker du en sterkere variant, kjør på med mer krydder og chili.
Tilsett hermetiske tomater og rødvin eller oksekraft. La gryten koke under lokk i 40-50 minutter til kjøttet er mørt.
Sil bort kraften som bønnene ligger i, og tilsett disse i gryten. Kok ytterligere ca. 5 minutter.
Server med rømme og tortillachips.
woman cooking

Bon appetit!

Del opp kjøttet i terninger. Varm olje i en vid panne, brun kjøttbitene raskt sammen med løk og finhakket chili. Ha i krydder og rør raskt så krydderet dekker kjøttbitene.
Ønsker du en sterkere variant, kjør på med mer krydder og chili.
Tilsett hermetiske tomater og rødvin eller oksekraft. La gryten koke under lokk i 40-50 minutter til kjøttet er mørt.
Sil bort kraften som bønnene ligger i, og tilsett disse i gryten. Kok ytterligere ca. 5 minutter.
Server med rømme og tortillachips.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?