Til hovedinnhold

Chili con carne med marokkansk vri

45 min

Oppskriften på denne marokkanske vrien av chili con carne er det matblogger og -skribent Aicha Bouhlou som står bak. Hun har gitt ut kokeboken «Aichas kjøkken», som er en hyllest til morens og bestemødrenes marokkanske kjøkken, råvarer og kryddere. Rettene er imidlertid laget med ingredienser som er tilgjengelige i norske butikker.

Lagret av 1153 brukere
Chili con carne med marokkansk vri

Oppskriften på denne marokkanske vrien av chili con carne er det matblogger og -skribent Aicha Bouhlou som står bak. Hun har gitt ut kokeboken «Aichas kjøkken», som er en hyllest til morens og bestemødrenes marokkanske kjøkken, råvarer og kryddere. Rettene er imidlertid laget med ingredienser som er tilgjengelige i norske butikker.

Lagret av 1153 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 stykker gulrøtter, i små terninger
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 stk rød chili, finhakket, evt. tørket chiliflak
  • 0.25 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1.5 ts malt ingefær
  • 2 ts koriander
  • 1 ts paprika
  • 1 dl rosiner, gjerne sultanarosiner
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 stykker laurbærblad
  • 5 dl buljong, (vann og terning)
  • 5 dl linser, brune
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt og kvernet pepper
  • koriander, frisk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 stykker gulrøtter, i små terninger
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 stk rød chili, finhakket, evt. tørket chiliflak
  • 0.25 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1.5 ts malt ingefær
  • 2 ts koriander
  • 1 ts paprika
  • 1 dl rosiner, gjerne sultanarosiner
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 stykker laurbærblad
  • 5 dl buljong, (vann og terning)
  • 5 dl linser, brune
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt og kvernet pepper
  • koriander, frisk, hakket
Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og gulrøtter til løken er litt myk. Tilsett chili og alle krydderne og fres litt til.
Ha i karbonadedeig og bland godt i krydderblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin brunfarge. Salt kjøttet litt.
Tilsett tomater, laurbærblad, buljong og rosiner. Når gryten har fått et oppkok, reduseres varmen. Kok gryten på lav varme i cirka 30 minutter til linsene er myke.
Rør i gryten med jevne mellomrom, slik at ikke linsene fester seg til bunnen av gryten. Smak til med sitron, salt, pepper og eventuelt mer chili. 
Server gjerne brød eller ris til og litt yoghurt naturell.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og gulrøtter til løken er litt myk. Tilsett chili og alle krydderne og fres litt til.
Ha i karbonadedeig og bland godt i krydderblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin brunfarge. Salt kjøttet litt.
Tilsett tomater, laurbærblad, buljong og rosiner. Når gryten har fått et oppkok, reduseres varmen. Kok gryten på lav varme i cirka 30 minutter til linsene er myke.
Rør i gryten med jevne mellomrom, slik at ikke linsene fester seg til bunnen av gryten. Smak til med sitron, salt, pepper og eventuelt mer chili. 
Server gjerne brød eller ris til og litt yoghurt naturell.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?