Bent Stiansens finnbiff-gryte med tilbehør
Bent Stiansen er en av Norges aller beste kokker. Han har vunnet Bocuse d’Or, kokkenes VM, og driver landets lengstlevende Michelin-restaurant, Statholdergaarden.
Men Stiansen lager ikke bare mat til konkurranser og på restaurant - han er også veldig glad i invitere gjester hjem. Og da er finnbiff en av de tingene han gjerne serverer. Og den skal helst serveres rett fra gryta.
Oppskriften er hentet fra Stiansens kokebok «Søndagsmiddag» (Font forlag). Styling og foto: Ann Kristin Møsth Wang og Sara Johannessen.
Bent Stiansen er en av Norges aller beste kokker. Han har vunnet Bocuse d’Or, kokkenes VM, og driver landets lengstlevende Michelin-restaurant, Statholdergaarden.
Men Stiansen lager ikke bare mat til konkurranser og på restaurant - han er også veldig glad i invitere gjester hjem. Og da er finnbiff en av de tingene han gjerne serverer. Og den skal helst serveres rett fra gryta.
Oppskriften er hentet fra Stiansens kokebok «Søndagsmiddag» (Font forlag). Styling og foto: Ann Kristin Møsth Wang og Sara Johannessen.
Ingredienser
- 1 kg reinsdyrskav
- 1 dl solsikkeolje
- 2 stykker løk
- 10 stykker einerbær
- 1 ts timian
- 1 ss hvetemel
- 0.5 ss salt
- 1 ts sort pepper, kvernet
- 2 dl eplemost
- 4 dl fløte
- 1 dl tyttebær, til pynt
Sitronsyltet rødløk
- 300 g rødløk
- 0.5 dl sitronsaft
- 0.5 dl sukker
- 0.5 ts salt
Eple- og tyttebærkompott
- 300 g eple
- 1 dl tyttebær
- 0.5 dl sukker
- 0.5 dl eplemost
Glaserte gulrøtter
- 500 g gulrøtter
- 2 dl vann
- 50 g smør
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 2 ss eddik 7%
Mandelpotetpuré med hasselnøtter
- 500 g mandelpotet
- 1.5 dl fløte
- 50 g smør
- 1 ts salt
- hvit pepper
- 1 dl hasselnøtter
Slik gjør du:
- 1 kg reinsdyrskav
- 1 dl solsikkeolje
- 2 stykker løk
- 10 stykker einerbær
- 1 ts timian
- 1 ss hvetemel
- 0.5 ss salt
- 1 ts sort pepper, kvernet
- 2 dl eplemost
- 4 dl fløte
- 1 dl tyttebær, til pynt
Sitronsyltet rødløk
- 300 g rødløk
- 0.5 dl sitronsaft
- 0.5 dl sukker
- 0.5 ts salt
Eple- og tyttebærkompott
- 300 g eple
- 1 dl tyttebær
- 0.5 dl sukker
- 0.5 dl eplemost
Glaserte gulrøtter
- 500 g gulrøtter
- 2 dl vann
- 50 g smør
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 2 ss eddik 7%
Mandelpotetpuré med hasselnøtter
- 500 g mandelpotet
- 1.5 dl fløte
- 50 g smør
- 1 ts salt
- hvit pepper
- 1 dl hasselnøtter
Sitronsyltet rødløk
Eple- og tyttebærkompott
Glaserte gulrøtter
Mandelpotetpuré
