Lammegryte med tomat og feta

2 timer

Påsketider er tid for lam, selv om det egentlig ikke er da det er sesong for lam. Hva med å prøve en litt ny vri på den klassiske lammegryten i år? Denne gryten er varmende og spennende med smak av tomat, sitron, oliven, dill og feta. 

308 har lagret denne
Lammegryte med tomat og feta

Påsketider er tid for lam, selv om det egentlig ikke er da det er sesong for lam. Hva med å prøve en litt ny vri på den klassiske lammegryten i år? Denne gryten er varmende og spennende med smak av tomat, sitron, oliven, dill og feta. 

308 har lagret denne
6
porsjoner
  • 500 g lammekjøtt
  • 2 ss smør
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 2 stykker løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 bokser hermetiske tomater, ca 800 g
  • 4 dl vann, eller kraft
  • 2 ss honning, eller agavesirup
  • 200 g småpoteter
  • 3 stykker gulrot, store
  • 150 g oliven, kalamata
  • 1 boks hvite bønner, 1 boks = ca 400 g
  • 150 g fetaost
  • 1 stk sitron, økologisk!
  • 1 håndfull dill
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g lammekjøtt
  • 2 ss smør
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 2 stykker løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 bokser hermetiske tomater, ca 800 g
  • 4 dl vann, eller kraft
  • 2 ss honning, eller agavesirup
  • 200 g småpoteter
  • 3 stykker gulrot, store
  • 150 g oliven, kalamata
  • 1 boks hvite bønner, 1 boks = ca 400 g
  • 150 g fetaost
  • 1 stk sitron, økologisk!
  • 1 håndfull dill
Start med å kutte kjøttet i terninger. Bruk lammebog, lår eller annet egnet grytekjøtt.
Varm opp smør i en gryte. Brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper.
Legg kjøttet til side og surr finhakket løk og hvitløk til det er mykt og blankt i gryta. Ha kjøttet tilbake og krydre med tørket oregano, en kanelstang og et laurbærblad.
Hell tomatene, vann eller kraft og honning eller agavesirup i gryta.
Ha gulrot i biter og småpotetene over i gryten. La det koke opp før du skrur ned temperaturen og tar av lokket. La det småputre i 1-1 1/2 time.
Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven og hvite bønner. Rør godt sammen. Fisk ut kanelstangen og laurbærbladet! Smak til med mer oregano, salt og pepper til slutt.
Ta gryten av varmen og smuldre fetaosten over. Rasp skallet av en økologisk sitron over og skvis saften fra halve sitronen over i gryten. Topp med frisk dill.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å kutte kjøttet i terninger. Bruk lammebog, lår eller annet egnet grytekjøtt.
Varm opp smør i en gryte. Brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper.
Legg kjøttet til side og surr finhakket løk og hvitløk til det er mykt og blankt i gryta. Ha kjøttet tilbake og krydre med tørket oregano, en kanelstang og et laurbærblad.
Hell tomatene, vann eller kraft og honning eller agavesirup i gryta.
Ha gulrot i biter og småpotetene over i gryten. La det koke opp før du skrur ned temperaturen og tar av lokket. La det småputre i 1-1 1/2 time.
Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven og hvite bønner. Rør godt sammen. Fisk ut kanelstangen og laurbærbladet! Smak til med mer oregano, salt og pepper til slutt.
Ta gryten av varmen og smuldre fetaosten over. Rasp skallet av en økologisk sitron over og skvis saften fra halve sitronen over i gryten. Topp med frisk dill.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?