Smakfull og god gryte fra Frankrike, med litt gulrot for å få litt farge og søtlig smak. For å vite hvor lenge gryten skal stå og putre pirker du litt i kjøttet med en gaffel. Når du kan trekke kjøttet lett fra hverandre er det er blitt mørt og maten er klar. Bind timian og persillekvistene sammen med hyssing og legg dem i gryten. Det setter god smak, og når maten er klar fisker du ut kvasten og kaster den. Oppskrift av Cecilie Louise Berg, Bordforto.no
Varm oljen i en gryte og stek baconet gyllent. Ta det ut og sett til side. Brun løken, og la hvitløken surre med i et lite minutt. Sett til side. Ha i kjøttet i to omganger, og brun bitene på alle sider. Strø melet over kjøttet, og stek under omrøring ved middels til høy varme i ca. ett minutt. Tilsett kraft, vin, løk, urter og laurbærblader.
La småputre forsiktig ved lav varme i ca. 1 1/2 time.
Tilsett bacon, gulrøtter og sopp, og la putre videre i ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fisk ut urtene og laurbærbladene.
Server gryten med potetmos eller kokte poteter, eller bare godt brød og smør.
Og selvsagt smaker det godt med en rødvin fra Bourgogne i glasset, for eksempel en Dom Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2013.
Bon appetit!
Varm oljen i en gryte og stek baconet gyllent. Ta det ut og sett til side. Brun løken, og la hvitløken surre med i et lite minutt. Sett til side. Ha i kjøttet i to omganger, og brun bitene på alle sider. Strø melet over kjøttet, og stek under omrøring ved middels til høy varme i ca. ett minutt. Tilsett kraft, vin, løk, urter og laurbærblader.
La småputre forsiktig ved lav varme i ca. 1 1/2 time.
Tilsett bacon, gulrøtter og sopp, og la putre videre i ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fisk ut urtene og laurbærbladene.
Server gryten med potetmos eller kokte poteter, eller bare godt brød og smør.
Og selvsagt smaker det godt med en rødvin fra Bourgogne i glasset, for eksempel en Dom Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2013.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto