Fransk kjøttgryte
Smakfull og god gryte fra Frankrike, med litt gulrot for å få litt farge og søtlig smak. For å vite hvor lenge gryten skal stå og putre pirker du litt i kjøttet med en gaffel. Når du kan trekke kjøttet lett fra hverandre er det er blitt mørt og maten er klar. Bind timian og persillekvistene sammen med hyssing og legg dem i gryten. Det setter god smak, og når maten er klar fisker du ut kvasten og kaster den. Oppskrift av Cecilie Louise Berg, Bordforto.no
Smakfull og god gryte fra Frankrike, med litt gulrot for å få litt farge og søtlig smak. For å vite hvor lenge gryten skal stå og putre pirker du litt i kjøttet med en gaffel. Når du kan trekke kjøttet lett fra hverandre er det er blitt mørt og maten er klar. Bind timian og persillekvistene sammen med hyssing og legg dem i gryten. Det setter god smak, og når maten er klar fisker du ut kvasten og kaster den. Oppskrift av Cecilie Louise Berg, Bordforto.no
Ingredienser
- 2 ss olje
- 200 g bacon, skåret i biter
- 300 g sjalottløk, delt i to på langs hvis store
- 1 kg oksekjøtt, i terninger
- 0.5 dl hvetemel
- 1 stk hvitløksfedd, grov hakket
- 3.5 dl kjøttkraft, varm, fra terning eller fond
- 2.5 dl rødvin, fransk
- 4 stk timiankvister
- 4 stk persillekvister
- 2 stk laurbærblad
- 3 stk gulrøtter, i biter
- 200 g champignon, i skiver
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 2 ss olje
- 200 g bacon, skåret i biter
- 300 g sjalottløk, delt i to på langs hvis store
- 1 kg oksekjøtt, i terninger
- 0.5 dl hvetemel
- 1 stk hvitløksfedd, grov hakket
- 3.5 dl kjøttkraft, varm, fra terning eller fond
- 2.5 dl rødvin, fransk
- 4 stk timiankvister
- 4 stk persillekvister
- 2 stk laurbærblad
- 3 stk gulrøtter, i biter
- 200 g champignon, i skiver
- salt og kvernet pepper
