rask
Pølsegryte med kikerter
25 min
Denne pølsegryten er best med en god chorizo eller annen godt krydret pølse. Den er kjemperask og enkel å lage, og passer fint som middag til både hverdags og helg.
Lagret av 1070 brukere
Denne pølsegryten er best med en god chorizo eller annen godt krydret pølse. Den er kjemperask og enkel å lage, og passer fint som middag til både hverdags og helg.
Lagret av 1070 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 stk chorizopølse, eller annen krydret pølse
- 1 stk løk, grovhakket
- 1 stk paprika, rød eller grønn
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kikerter
- 5 ss linser, røde eller brune
- 1 ts spisskummen
- 6 dl kyllingbuljong
- 1 håndfull persille, eller koriander
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk chorizopølse, eller annen krydret pølse
- 1 stk løk, grovhakket
- 1 stk paprika, rød eller grønn
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kikerter
- 5 ss linser, røde eller brune
- 1 ts spisskummen
- 6 dl kyllingbuljong
- 1 håndfull persille, eller koriander
- salt og kvernet pepper
Legg chorizo i en tørr og varm jerngryte eller stekepanne. Stek pølsen til oljen begynner å sive ut av kjøttet.
Tilsett løk og paprika og stek til det begynner å bli litt mykt.
Tilsett tomater, linser, kikerter og spisskummen og bland godt.
Hell i buljong og kok i 15 minutter eller til linsene er myke. Tilsett mer vann om nødvendig.
Rør inn persille eller koriander og smak til med salt og pepper.

Bon appetit!
Legg chorizo i en tørr og varm jerngryte eller stekepanne. Stek pølsen til oljen begynner å sive ut av kjøttet.
Tilsett løk og paprika og stek til det begynner å bli litt mykt.
Tilsett tomater, linser, kikerter og spisskummen og bland godt.
Hell i buljong og kok i 15 minutter eller til linsene er myke. Tilsett mer vann om nødvendig.
Rør inn persille eller koriander og smak til med salt og pepper.