Til hovedinnhold

Oksegryte med rotgrønnsaker

2 h

Det er lite som varmer så godt som en skikkelig fyldig oksegryte. Det tar litt tid å koke kjøttet mørt, men det er definitivt verdt det. I tillegg får du alt du trenger i denne gryten – kjøtt, grønnsaker og poteter.

Lagret av 371 brukere
Oksegryte med rotgrønnsaker
Foto: Aicha Bouhlou

Det er lite som varmer så godt som en skikkelig fyldig oksegryte. Det tar litt tid å koke kjøttet mørt, men det er definitivt verdt det. I tillegg får du alt du trenger i denne gryten – kjøtt, grønnsaker og poteter.

Lagret av 371 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g oksekjøtt
  • olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss honning
  • 6 stk poteter, delt i fire
  • 4 stk gulrot, i biter
  • 250 g erter, frosne
  • 2 ss bladpersille
  • salt og kvernet pepper
  • vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g oksekjøtt
  • olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss honning
  • 6 stk poteter, delt i fire
  • 4 stk gulrot, i biter
  • 250 g erter, frosne
  • 2 ss bladpersille
  • salt og kvernet pepper
  • vann
Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær til løken er litt myk. Tilsett gurkemeie og malt koriander og bland godt. Ha i kjøtt og honning, og pass på at alt kjøttet blandes godt inn i løk- og krydderblandingen. Stek i ett minutt, før du har i vann. Ha i så mye vann at det akkurat dekker kjøttet.
Kok opp, skru ned varmen og la gryten koke på lav varme i omtrent en time, litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Smak til med salt og pepper.
Ha i poteter og gulrøtter og kok gryten i 30 minutter, til kjøttet er helt mørt. Bland forsiktig i ertene og la trekke i fem minutter. Dryss over persille rett før gryten skal serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær til løken er litt myk. Tilsett gurkemeie og malt koriander og bland godt. Ha i kjøtt og honning, og pass på at alt kjøttet blandes godt inn i løk- og krydderblandingen. Stek i ett minutt, før du har i vann. Ha i så mye vann at det akkurat dekker kjøttet.
Kok opp, skru ned varmen og la gryten koke på lav varme i omtrent en time, litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Smak til med salt og pepper.
Ha i poteter og gulrøtter og kok gryten i 30 minutter, til kjøttet er helt mørt. Bland forsiktig i ertene og la trekke i fem minutter. Dryss over persille rett før gryten skal serveres.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?