Lammekarri med yoghurt og spinat

60 min

Varmende lammegryte med smaker av koriander, spisskummen, gurkemeie og garam masala er perfekt høst- og vintermat.

851 har lagret denne
Lammekarri med yoghurt og spinat

Varmende lammegryte med smaker av koriander, spisskummen, gurkemeie og garam masala er perfekt høst- og vintermat.

851 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 g lammekjøtt
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts spisskummen
  • 5 ss gresk yoghurt
  • 2 stk løk
  • 400 g spinat
  • olje
  • 1.5 ss karripasta
  • 1 stk rød chili
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • ris, eller couscous eller potetmos
Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g lammekjøtt
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts spisskummen
  • 5 ss gresk yoghurt
  • 2 stk løk
  • 400 g spinat
  • olje
  • 1.5 ss karripasta
  • 1 stk rød chili
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • ris, eller couscous eller potetmos
Fjern fett og sener fra kjøttet og skjær i 2 cm store terninger.
Skrell hvitløk og ingefær og finhakk eller riv på rasp. Bland dette sammen med gurkemeie, garam masala, koriander, spisskummen, kjøtt og yoghurt i en bolle. Bland godt og sett det kald til marinering over natten. Det blir best resultat slik, men kan også marineres i kortere tid.
Skrell løk, skjær dem i to og siden i strimler. Varm oljen i en stor gryte og stek kjøttet i yoghurt marinaden i to omganger. Tilsett løk og karri og stek i 5 – 10 minutter til løken er myk .
Tilsett tomater og nå kan man også tilsett hakket chili om man ønsker det. Ha i litt vann og la gryten putre over middels varme i 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og rør i til alle spinatbladene faller sammen. Serveres med ris, couscous eller fløyelsmyk potetmos.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern fett og sener fra kjøttet og skjær i 2 cm store terninger.
Skrell hvitløk og ingefær og finhakk eller riv på rasp. Bland dette sammen med gurkemeie, garam masala, koriander, spisskummen, kjøtt og yoghurt i en bolle. Bland godt og sett det kald til marinering over natten. Det blir best resultat slik, men kan også marineres i kortere tid.
Skrell løk, skjær dem i to og siden i strimler. Varm oljen i en stor gryte og stek kjøttet i yoghurt marinaden i to omganger. Tilsett løk og karri og stek i 5 – 10 minutter til løken er myk .
Tilsett tomater og nå kan man også tilsett hakket chili om man ønsker det. Ha i litt vann og la gryten putre over middels varme i 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og rør i til alle spinatbladene faller sammen. Serveres med ris, couscous eller fløyelsmyk potetmos.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?