Til hovedinnhold

Lammekarri med yoghurt og spinat

1 h
16 varer
813
Lammekarri med yoghurt og spinat

Varmende lammegryte med smaker av koriander, spisskummen, gurkemeie og garam masala er perfekt høst- og vintermat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g lammekjøtt
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts spisskummen
  • 5 ss gresk yoghurt
  • 2 stk løk
  • 400 g spinat
  • olje
  • 1.5 ss karripasta
  • 1 stk rød chili
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • ris, eller couscous eller potetmos

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g lammekjøtt
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts spisskummen
  • 5 ss gresk yoghurt
  • 2 stk løk
  • 400 g spinat
  • olje
  • 1.5 ss karripasta
  • 1 stk rød chili
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • ris, eller couscous eller potetmos
Fjern fett og sener fra kjøttet og skjær i 2 cm store terninger.
Skrell hvitløk og ingefær og finhakk eller riv på rasp. Bland dette sammen med gurkemeie, garam masala, koriander, spisskummen, kjøtt og yoghurt i en bolle. Bland godt og sett det kald til marinering over natten. Det blir best resultat slik, men kan også marineres i kortere tid.
Skrell løk, skjær dem i to og siden i strimler. Varm oljen i en stor gryte og stek kjøttet i yoghurt marinaden i to omganger. Tilsett løk og karri og stek i 5 – 10 minutter til løken er myk .
Tilsett tomater og nå kan man også tilsett hakket chili om man ønsker det. Ha i litt vann og la gryten putre over middels varme i 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og rør i til alle spinatbladene faller sammen. Serveres med ris, couscous eller fløyelsmyk potetmos.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern fett og sener fra kjøttet og skjær i 2 cm store terninger.
Skrell hvitløk og ingefær og finhakk eller riv på rasp. Bland dette sammen med gurkemeie, garam masala, koriander, spisskummen, kjøtt og yoghurt i en bolle. Bland godt og sett det kald til marinering over natten. Det blir best resultat slik, men kan også marineres i kortere tid.
Skrell løk, skjær dem i to og siden i strimler. Varm oljen i en stor gryte og stek kjøttet i yoghurt marinaden i to omganger. Tilsett løk og karri og stek i 5 – 10 minutter til løken er myk .
Tilsett tomater og nå kan man også tilsett hakket chili om man ønsker det. Ha i litt vann og la gryten putre over middels varme i 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og rør i til alle spinatbladene faller sammen. Serveres med ris, couscous eller fløyelsmyk potetmos.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?