Biffgryte med øl
En skikkelig god og raus gryterett med godt kjøtt og godt øl.
Server biffgryten med hjemmelaget potetstappe - og litt mer øl ved siden av.
Tips: Lag en deilig potetstappe med parmesan. Skrell 800 g mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem med en visp eller stapper. Visp inn 50 g meierismør, 3 dl matfløte og 100 g revet parmesanost. Smak stappen til med salt og kvernet pepper.
En skikkelig god og raus gryterett med godt kjøtt og godt øl.
Server biffgryten med hjemmelaget potetstappe - og litt mer øl ved siden av.
Tips: Lag en deilig potetstappe med parmesan. Skrell 800 g mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem med en visp eller stapper. Visp inn 50 g meierismør, 3 dl matfløte og 100 g revet parmesanost. Smak stappen til med salt og kvernet pepper.
Ingredienser
- 1 kg høyrygg, av okse, renskåret
- 300 g delikatesseløk, eller vanlig løk, renset
- 400 g sjampinjong
- 2 stk pastinakk
- 4 fedd hvitløk
- 2 kvast timian, eller rosmarin
- 2 ss hvetemel
- 3.5 dl mørkt øl
- 2 dl oksekraft
- salt og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
- Potetmos, hjemmelaget
Slik gjør du:
- 1 kg høyrygg, av okse, renskåret
- 300 g delikatesseløk, eller vanlig løk, renset
- 400 g sjampinjong
- 2 stk pastinakk
- 4 fedd hvitløk
- 2 kvast timian, eller rosmarin
- 2 ss hvetemel
- 3.5 dl mørkt øl
- 2 dl oksekraft
- salt og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
- Potetmos, hjemmelaget

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto