Til hovedinnhold

Lammegryte med gresskar

3 h

Denne gryten inneholder to av de beste tingene høsten har å by på - gresskar og lammekjøtt. Server lammegryten med ris, salat og skikkelig godt brød.

Lagret av 245 brukere
Lammegryte med gresskar i kjele

Denne gryten inneholder to av de beste tingene høsten har å by på - gresskar og lammekjøtt. Server lammegryten med ris, salat og skikkelig godt brød.

Lagret av 245 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammekjøtt, bog eller lår, i 2 cm terninger
  • 2 stykker løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss honning
  • sitronsaft
  • 800 g gresskar, skrelt og i 2 cm terninger
  • salt og kvernet pepper
  • olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lammekjøtt, bog eller lår, i 2 cm terninger
  • 2 stykker løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss honning
  • sitronsaft
  • 800 g gresskar, skrelt og i 2 cm terninger
  • salt og kvernet pepper
  • olje
Varm olje i en gryte og stek løken til den er litt myk. Tilsett kjøttet og brun det sammen med løken.
Tilsett hvitløk, krydder og litt salt og bland godt alt sammen godt. Stek videre i et par minutter og rør inn honning og litt sitron.
Hell i nok vann til at det så vidt dekker kjøttet. Gi gryten et oppkok og sett ned varmen. Legg lokk på og la gryten småputre i ca. 1,5 timer, eller til kjøttet er nesten mørt.
Del gresskar i terninger og bland i kjøttgryten. Hell eventuelt mer vann i gryten slik at alt blir dekket. La gryten småkoke i 30-40 minutter til.
Smak til med mer krydder og server.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en gryte og stek løken til den er litt myk. Tilsett kjøttet og brun det sammen med løken.
Tilsett hvitløk, krydder og litt salt og bland godt alt sammen godt. Stek videre i et par minutter og rør inn honning og litt sitron.
Hell i nok vann til at det så vidt dekker kjøttet. Gi gryten et oppkok og sett ned varmen. Legg lokk på og la gryten småputre i ca. 1,5 timer, eller til kjøttet er nesten mørt.
Del gresskar i terninger og bland i kjøttgryten. Hell eventuelt mer vann i gryten slik at alt blir dekket. La gryten småkoke i 30-40 minutter til.
Smak til med mer krydder og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?