Hvalfinnbiffgryte
60 min
Dette er vinneren av Folkets oppskrifter juli 2008. En deilig gryte av hvalkjøtt. - Oppskriften ble til under en ferie i Nord-Norge sommeren 1993, forteller innsenderen.
Kilde: dinmat. Foto: Kjartan Bjelland
343 har lagret denne
Dette er vinneren av Folkets oppskrifter juli 2008. En deilig gryte av hvalkjøtt. - Oppskriften ble til under en ferie i Nord-Norge sommeren 1993, forteller innsenderen.
Kilde: dinmat. Foto: Kjartan Bjelland
343 har lagret denne
8
porsjoner
- 400 g hval
- 2 ss smør
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss hvetemel
- 5 dl kjøttbuljong, utblandet
- 2 dl crème fraîche
- brunost
- sukkerkulør
- tyttebærsyltetøy
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g hval
- 2 ss smør
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss hvetemel
- 5 dl kjøttbuljong, utblandet
- 2 dl crème fraîche
- brunost
- sukkerkulør
- tyttebærsyltetøy
Tin hvalkjøttet til det blir sånn at du kan skjære det opp i tynne skiver.
Skjær løken i skiver, hvitløken i skiver og rasp en middelsstor gulrot.
Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek hvalkjøttet, ha i løken og surr til den blir blank.
Ha i gulrot og hvitløk. Dryss over melet og spe med buljongen/kjøttkraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt.
Ha i creme fresh og litt tyttebærsyltetøy.
Smak til med salt og pepper og noen skiver brunost.
Ha i litt rosmarin, det smaker godt til.
Server med og gjerne rosenkål eller brokkoli til.
Tips: Du kan evt. bruke en pose med viltsaus.

Bon appetit!
Tin hvalkjøttet til det blir sånn at du kan skjære det opp i tynne skiver.
Skjær løken i skiver, hvitløken i skiver og rasp en middelsstor gulrot.
Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek hvalkjøttet, ha i løken og surr til den blir blank.
Ha i gulrot og hvitløk. Dryss over melet og spe med buljongen/kjøttkraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt.
Ha i creme fresh og litt tyttebærsyltetøy.
Smak til med salt og pepper og noen skiver brunost.
Ha i litt rosmarin, det smaker godt til.
Server med og gjerne rosenkål eller brokkoli til.
Tips: Du kan evt. bruke en pose med viltsaus.
Finn flere oppskrifter: