Til hovedinnhold

Hvalfinnbiffgryte

1 h
11 varer
256
Hvalfinnbiffgryte

Dette er vinneren av Folkets oppskrifter juli 2008. En deilig gryte av hvalkjøtt. - Oppskriften ble til under en ferie i Nord-Norge sommeren 1993, forteller innsenderen.
Kilde: dinmat. Foto: Kjartan Bjelland

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g hval
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong, utblandet
  • 2 dl crème fraîche
  • brunost
  • sukkerkulør
  • tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hval
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong, utblandet
  • 2 dl crème fraîche
  • brunost
  • sukkerkulør
  • tyttebærsyltetøy
Tin hvalkjøttet til det blir sånn at du kan skjære det opp i tynne skiver.
Skjær løken i skiver, hvitløken i skiver og rasp en middelsstor gulrot.
Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek hvalkjøttet, ha i løken og surr til den blir blank.
Ha i gulrot og hvitløk. Dryss over melet og spe med buljongen/kjøttkraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt.
Ha i creme fresh og litt tyttebærsyltetøy.
Smak til med salt og pepper og noen skiver brunost.
Ha i litt rosmarin, det smaker godt til.
Server med og gjerne rosenkål eller brokkoli til.
Tips: Du kan evt. bruke en pose med viltsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Tin hvalkjøttet til det blir sånn at du kan skjære det opp i tynne skiver.
Skjær løken i skiver, hvitløken i skiver og rasp en middelsstor gulrot.
Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek hvalkjøttet, ha i løken og surr til den blir blank.
Ha i gulrot og hvitløk. Dryss over melet og spe med buljongen/kjøttkraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt.
Ha i creme fresh og litt tyttebærsyltetøy.
Smak til med salt og pepper og noen skiver brunost.
Ha i litt rosmarin, det smaker godt til.
Server med og gjerne rosenkål eller brokkoli til.
Tips: Du kan evt. bruke en pose med viltsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?