Hvalfinnbiffgryte

60 min

Dette er vinneren av Folkets oppskrifter juli 2008. En deilig gryte av hvalkjøtt. - Oppskriften ble til under en ferie i Nord-Norge sommeren 1993, forteller innsenderen.
Kilde: dinmat. Foto: Kjartan Bjelland

343 har lagret denne
Hvalfinnbiffgryte

Dette er vinneren av Folkets oppskrifter juli 2008. En deilig gryte av hvalkjøtt. - Oppskriften ble til under en ferie i Nord-Norge sommeren 1993, forteller innsenderen.
Kilde: dinmat. Foto: Kjartan Bjelland

343 har lagret denne
8
porsjoner
  • 400 g hval
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong, utblandet
  • 2 dl crème fraîche
  • brunost
  • sukkerkulør
  • tyttebærsyltetøy
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hval
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong, utblandet
  • 2 dl crème fraîche
  • brunost
  • sukkerkulør
  • tyttebærsyltetøy
Tin hvalkjøttet til det blir sånn at du kan skjære det opp i tynne skiver.
Skjær løken i skiver, hvitløken i skiver og rasp en middelsstor gulrot.
Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek hvalkjøttet, ha i løken og surr til den blir blank.
Ha i gulrot og hvitløk. Dryss over melet og spe med buljongen/kjøttkraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt.
Ha i creme fresh og litt tyttebærsyltetøy.
Smak til med salt og pepper og noen skiver brunost.
Ha i litt rosmarin, det smaker godt til.
Server med og gjerne rosenkål eller brokkoli til.
Tips: Du kan evt. bruke en pose med viltsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Tin hvalkjøttet til det blir sånn at du kan skjære det opp i tynne skiver.
Skjær løken i skiver, hvitløken i skiver og rasp en middelsstor gulrot.
Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek hvalkjøttet, ha i løken og surr til den blir blank.
Ha i gulrot og hvitløk. Dryss over melet og spe med buljongen/kjøttkraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt.
Ha i creme fresh og litt tyttebærsyltetøy.
Smak til med salt og pepper og noen skiver brunost.
Ha i litt rosmarin, det smaker godt til.
Server med og gjerne rosenkål eller brokkoli til.
Tips: Du kan evt. bruke en pose med viltsaus.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?