Viltgryte med sopp
God mat laget fra bunnen av er som regel ikke ferdig på 10 minutter. Og en gang iblant er det på sin plass å slå et slag for den langsomme maten, sånn som denne viltgryten som skal stå å surre til kjøttet blir mørt.
Viltgryte med sopp er en nydelig gryte som passer perfekt på høsten med viltkjøtt og gjerne kantareller eller annen spiselig, selvplukket sopp, einebær og litt ripsgelé.
God mat laget fra bunnen av er som regel ikke ferdig på 10 minutter. Og en gang iblant er det på sin plass å slå et slag for den langsomme maten, sånn som denne viltgryten som skal stå å surre til kjøttet blir mørt.
Viltgryte med sopp er en nydelig gryte som passer perfekt på høsten med viltkjøtt og gjerne kantareller eller annen spiselig, selvplukket sopp, einebær og litt ripsgelé.
- 800 g grytekjøtt, eller annet viltkjøtt
- 400 g sopp
- 400 g sellerirot
- 4 stk sjalottløk, store
- 3 dl rødvin
- 3 dl kraft, viltkraft
- 2 dl fløte
- 3 ss crème fraîche, eller rømme
- 1 - 2 ss ripsgelé
- 1 ts einebær, knuste
- 1 stk timian, kvast
- salt
- pepper, kvernet
- smør, til steking
- 800 g grytekjøtt, eller annet viltkjøtt
- 400 g sopp
- 400 g sellerirot
- 4 stk sjalottløk, store
- 3 dl rødvin
- 3 dl kraft, viltkraft
- 2 dl fløte
- 3 ss crème fraîche, eller rømme
- 1 - 2 ss ripsgelé
- 1 ts einebær, knuste
- 1 stk timian, kvast
- salt
- pepper, kvernet
- smør, til steking
