rask

Pølseform

30 min
246 har lagret denne
Pølseform
246 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 stykker kjøttpølse
  • 6 ss ketchup
  • 1 boks mais
  • 0.5 stk paprika
  • 0.5 stk purreløk
  • 4 dl gulost, revet
  • 1 ts oregano

Potetstappe

  • 1 kg poteter
  • vann
  • 2 dl helmelk
  • 2 ss smør
  • salt
  • hvit pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker kjøttpølse
  • 6 ss ketchup
  • 1 boks mais
  • 0.5 stk paprika
  • 0.5 stk purreløk
  • 4 dl gulost, revet
  • 1 ts oregano

Potetstappe

  • 1 kg poteter
  • vann
  • 2 dl helmelk
  • 2 ss smør
  • salt
  • hvit pepper
Sett ovnen på 225 grader.
Smør en liten ildfast form.
Lag potetstappen (se framgangsmåte lengre ned). Har du knapt om tid kan du lage fra pose.
Smør potetstappen utover i formen. Smør ketchup over.
Legg på pølsebiter, mais, paprika i biter, purre i ringer, og dryss over osten.
Dryss til slutt litt oregano over.
Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Potetstappe

Velg en type poteter som er melne.
Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere.
Kok i vann uten salt til stykkene er myke, etter 10-15 minutter.
Hell av vannet og mos potetene.
Spe med varm melk til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn smør.
Tips: Smakssett gjerne potetstappen med litt hakket frisk gressløk eller tørket gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 225 grader.
Smør en liten ildfast form.
Lag potetstappen (se framgangsmåte lengre ned). Har du knapt om tid kan du lage fra pose.
Smør potetstappen utover i formen. Smør ketchup over.
Legg på pølsebiter, mais, paprika i biter, purre i ringer, og dryss over osten.
Dryss til slutt litt oregano over.
Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Potetstappe

Velg en type poteter som er melne.
Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere.
Kok i vann uten salt til stykkene er myke, etter 10-15 minutter.
Hell av vannet og mos potetene.
Spe med varm melk til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn smør.
Tips: Smakssett gjerne potetstappen med litt hakket frisk gressløk eller tørket gressløk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?