0.5 ts timian, tørket (eller en liten kvast frisk)
150 g fetaost
0.5 dl bladpersille, hakket
2 ss sitronskall, revet
olivenolje
salt
pepper, kvernet
Del kjøttet i grove biter. Rens og skjær løk og hvitløk i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter.
Flå og grovhakk tomatene. Varm en stor stekepanne med et par spiseskjeer olivenolje. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det godt på alle sider. Legg kjøttet over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Tilsett en god klunk olje i pannen og fres gulrøtter, løk og hvitløk. Løken skal bli myk og gyllen.
Hell grønnsakene over kjøttet og tilsett tomater, kraft, sitronsaft, kanel, oregano, laurbær og timian. Kok opp, og la gryten putre under lokk (eller aller helst med lokket litt halvveis på) i ca. 2 timer eller til kjøttet er helt mørt.
Dryss over smuldret fetaost, hakket persille og revet sitronskall ved servering.
Tips: Gulrøtter kan byttes ut med rød paprika, squash eller aubergine.
Bon appetit!
Del kjøttet i grove biter. Rens og skjær løk og hvitløk i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter.
Flå og grovhakk tomatene. Varm en stor stekepanne med et par spiseskjeer olivenolje. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det godt på alle sider. Legg kjøttet over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Tilsett en god klunk olje i pannen og fres gulrøtter, løk og hvitløk. Løken skal bli myk og gyllen.
Hell grønnsakene over kjøttet og tilsett tomater, kraft, sitronsaft, kanel, oregano, laurbær og timian. Kok opp, og la gryten putre under lokk (eller aller helst med lokket litt halvveis på) i ca. 2 timer eller til kjøttet er helt mørt.
Dryss over smuldret fetaost, hakket persille og revet sitronskall ved servering.
Tips: Gulrøtter kan byttes ut med rød paprika, squash eller aubergine.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto