Pølsegryte

1 h
Lagret av 1969 brukere
Pølsegryte i svartskål på hvit tallerken
Lagret av 1969 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g pølse, gjerne rå
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk løk
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 200 g cherrytomater
  • 1 kvast timian, eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • salat, gjerne ruccolasalat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g pølse, gjerne rå
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk løk
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 200 g cherrytomater
  • 1 kvast timian, eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • salat, gjerne ruccolasalat
Finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler. Rens løken og del den i kløfter, og skjær paprikaene i grove biter. Skjær vekk de grønne «fingrene» og den nederste grove stilken på fennikelen. Skjær fennikelen i skiver eller strimler.
Fres løk, paprika og fennikel i en god klunk olje over middels varme i en mellomstor gryte. Fres til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper, og la alt få putre sammen i fem minutter.
Del pølsene i grove biter og legg pølsene i gryten sammen med cherrytomater og rosmarin. La det hele surre videre i 15-25 minutter, til pølsene er gjennomkokte. Rør om av og til. Serveres med frisk salat og gratinert potetstappe.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløken og skjær chilien i tynne strimler. Rens løken og del den i kløfter, og skjær paprikaene i grove biter. Skjær vekk de grønne «fingrene» og den nederste grove stilken på fennikelen. Skjær fennikelen i skiver eller strimler.
Fres løk, paprika og fennikel i en god klunk olje over middels varme i en mellomstor gryte. Fres til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper, og la alt få putre sammen i fem minutter.
Del pølsene i grove biter og legg pølsene i gryten sammen med cherrytomater og rosmarin. La det hele surre videre i 15-25 minutter, til pølsene er gjennomkokte. Rør om av og til. Serveres med frisk salat og gratinert potetstappe.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?