I rød lammecurry brukes julekrydre som nellik, stjerneanis og kanel på en litt annerledes måte. Dette er en lammecurry fullpakket med smak og et lite sting av chili. Eksotisk, velsmakende og nydelig på vinteren.
I rød lammecurry brukes julekrydre som nellik, stjerneanis og kanel på en litt annerledes måte. Dette er en lammecurry fullpakket med smak og et lite sting av chili. Eksotisk, velsmakende og nydelig på vinteren.
Varm en god skvett olje eller klaret smør i en romslig kasserolle eller panne med høye kanter.
Fres alle de hele krydderiene i 1 minutt under omrøring. Tilsett løken og la de frese videre i 10 minutter under jevnlig omrøring. Løken skal ikke få noen særlig farge.
Tilsett hvitløk, ingefær og alle de malte krydderiene. La det frese under omrøring i et par minutter til.
Ha i tomatpure og knuste tomater. Fyll opp tomatboksen med vann og hell vannet over i gryta. Gi alt et oppkok og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett kjøttet og 1 ts salt. Rør godt og la det hele putre videre til kjøttet er helt mørt. Beregne minst 2 timer. Rør av og til og tilsett litt mer vann underveis hvis sausen virker i overkant tykk.
Bland inn paprikaen mot slutten av koketiden. Den bør i hvert fall få koke med en halvtimes tid. Smak til med salt og rør inn halvparten av korianderen.
Hell alt over i et serveringsfat og dryss over mandler, litt finsnittet rødløk og resten av korianderen.
Bon appetit!
Varm en god skvett olje eller klaret smør i en romslig kasserolle eller panne med høye kanter.
Fres alle de hele krydderiene i 1 minutt under omrøring. Tilsett løken og la de frese videre i 10 minutter under jevnlig omrøring. Løken skal ikke få noen særlig farge.
Tilsett hvitløk, ingefær og alle de malte krydderiene. La det frese under omrøring i et par minutter til.
Ha i tomatpure og knuste tomater. Fyll opp tomatboksen med vann og hell vannet over i gryta. Gi alt et oppkok og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett kjøttet og 1 ts salt. Rør godt og la det hele putre videre til kjøttet er helt mørt. Beregne minst 2 timer. Rør av og til og tilsett litt mer vann underveis hvis sausen virker i overkant tykk.
Bland inn paprikaen mot slutten av koketiden. Den bør i hvert fall få koke med en halvtimes tid. Smak til med salt og rør inn halvparten av korianderen.
Hell alt over i et serveringsfat og dryss over mandler, litt finsnittet rødløk og resten av korianderen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto