5 dl oksekraft, eller viltkraft, god og innkokt/redusert
2 ss ripsgelé
3 ss meierismør
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
600 g elg, mørt
300 g aromasopp, eller annen sopp
350 g delikatesseløk, små
2 kvast timian, kan sløyfes
salt
pepper
smør, og olje til steking
0.5 dl persille, hakket
Til servering
poteter, kokte eller råstekte
Rødvinssaus
2 ss sjalottløk, finhakket
3 dl rødvin
5 dl oksekraft, eller viltkraft, god og innkokt/redusert
2 ss ripsgelé
3 ss meierismør
Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle. La det koke inn til ca. 1/3 mengde (i underkant av 1 dl). Tilsett kraft og la det koke videre i 10 minutter. Visp inn ripsgele og smør. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. (Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med en teskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.)
Skjær kjøttet i strimler og krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Rens og del løken i to. Del soppen i fire. Stek løken over middels varme til den blir myk. Legg løken til side så lenge og stek soppen i litt smør over høy varme, krydre lett med salt og pepper. Legg soppen sammen med løken og varm opp pannen på nytt.
Stek kjøttet over høy varme i en blanding av smør og litt olje(stek helst i to omganger), la et par timiankvaster få være med i pannen. Kjøttet skal få en god stekeskorpe på alle sider, men skal fortsatt være rosa i midten.
Bland til slutt sammen kjøtt, løk, sopp og varm saus. Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
Bon appetit!
Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle. La det koke inn til ca. 1/3 mengde (i underkant av 1 dl). Tilsett kraft og la det koke videre i 10 minutter. Visp inn ripsgele og smør. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. (Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med en teskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.)
Skjær kjøttet i strimler og krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Rens og del løken i to. Del soppen i fire. Stek løken over middels varme til den blir myk. Legg løken til side så lenge og stek soppen i litt smør over høy varme, krydre lett med salt og pepper. Legg soppen sammen med løken og varm opp pannen på nytt.
Stek kjøttet over høy varme i en blanding av smør og litt olje(stek helst i to omganger), la et par timiankvaster få være med i pannen. Kjøttet skal få en god stekeskorpe på alle sider, men skal fortsatt være rosa i midten.
Bland til slutt sammen kjøtt, løk, sopp og varm saus. Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.