Elggryte

45 min
1093 har lagret denne
Elggryte med løk og sopp toppet med syltede beter
Foto: Sara Johannessen Meek
1093 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g elg, mørt
  • 300 g aromasopp, eller annen sopp
  • 350 g delikatesseløk, små
  • 2 kvast timian, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
  • smør, og olje til steking
  • 0.5 dl persille, hakket

Til servering

  • poteter, kokte eller råstekte

Rødvinssaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft, eller viltkraft, god og innkokt/redusert
  • 2 ss ripsgelé
  • 3 ss meierismør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g elg, mørt
  • 300 g aromasopp, eller annen sopp
  • 350 g delikatesseløk, små
  • 2 kvast timian, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
  • smør, og olje til steking
  • 0.5 dl persille, hakket

Til servering

  • poteter, kokte eller råstekte

Rødvinssaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft, eller viltkraft, god og innkokt/redusert
  • 2 ss ripsgelé
  • 3 ss meierismør
Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle. La det koke inn til cirka 1/3 mengde (i underkant av 1 dl). Tilsett kraft og la det koke videre i 10 minutter.
Visp inn ripsgele og smør. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. (Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med en teskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.)
Skjær kjøttet i strimler og krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Rens og del løken i to. Del soppen i fire.  
Stek løken over middels varme til den blir myk. Legg løken til side så lenge og stek soppen i litt smør over høy varme, krydre lett med salt og pepper. Legg soppen sammen med løken og varm opp pannen på nytt.
Stek kjøttet over høy varme i en blanding av smør og litt olje(stek helst i to omganger), la et par timiankvaster få være med i pannen. Kjøttet skal få en god stekeskorpe på alle sider, men skal fortsatt være rosa i midten.
Bland til slutt sammen kjøtt, løk, sopp og varm saus.
Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle. La det koke inn til cirka 1/3 mengde (i underkant av 1 dl). Tilsett kraft og la det koke videre i 10 minutter.
Visp inn ripsgele og smør. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. (Hvis sausen virker tynn kan du jevne den med en teskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.)
Skjær kjøttet i strimler og krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Rens og del løken i to. Del soppen i fire.  
Stek løken over middels varme til den blir myk. Legg løken til side så lenge og stek soppen i litt smør over høy varme, krydre lett med salt og pepper. Legg soppen sammen med løken og varm opp pannen på nytt.
Stek kjøttet over høy varme i en blanding av smør og litt olje(stek helst i to omganger), la et par timiankvaster få være med i pannen. Kjøttet skal få en god stekeskorpe på alle sider, men skal fortsatt være rosa i midten.
Bland til slutt sammen kjøtt, løk, sopp og varm saus.
Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
Serveres straks med et persilledryss, hurtigsyltede beter og poteter etter ønske.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?