Reinsdyrgryte med øl
Denne reinsdyrgryten får en ekstra god smak med mørkt øl i. Matblogger Sigrunn Eliassen mener det skal være lavterskel når du inviterer gjester på middag. Dette er derfor en glimrende rett å lage når du venter mange gjester.
Server gryten med potetstabler aka mini-pommes Anna, ovnsstekte rotgrønnsaker som gulrot, beter eller pastinakk som tilbehør.
Denne reinsdyrgryten får en ekstra god smak med mørkt øl i. Matblogger Sigrunn Eliassen mener det skal være lavterskel når du inviterer gjester på middag. Dette er derfor en glimrende rett å lage når du venter mange gjester.
Server gryten med potetstabler aka mini-pommes Anna, ovnsstekte rotgrønnsaker som gulrot, beter eller pastinakk som tilbehør.
- 1.4 kg reinsdyr, grytekjøtt. evt. hjort eller annet viltkjøt
- 5 dl mørkt øl, gjerne porter
- 4 dl kjøttkraft, konsentrert viltkraft
- 10 - 12 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 300 g kantarell, eller annen sopp
- 2 ss hvetemel
- 2 - 3 ss ripsgelé, eller tyttebærsyltetøy
- 2 - 3 kvister timian
- olje, eller smør, til steking
- salt
- pepper
- bladpersille, eller gressløk
- timian, blader
Potetstabler
- 1 kg poteter, mellomstore
- 50 g smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts flaksalt
- 1.4 kg reinsdyr, grytekjøtt. evt. hjort eller annet viltkjøt
- 5 dl mørkt øl, gjerne porter
- 4 dl kjøttkraft, konsentrert viltkraft
- 10 - 12 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 300 g kantarell, eller annen sopp
- 2 ss hvetemel
- 2 - 3 ss ripsgelé, eller tyttebærsyltetøy
- 2 - 3 kvister timian
- olje, eller smør, til steking
- salt
- pepper
- bladpersille, eller gressløk
- timian, blader
Potetstabler
- 1 kg poteter, mellomstore
- 50 g smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts flaksalt
Potetstabler
Signaturretten: Trikset som gir smak på viltgryta

Bon appetit!
Potetstabler
Signaturretten: Trikset som gir smak på viltgryta