Fårikål med rosmarin

4 h
Lagret av 225 brukere
Fårikål med rosmarin
Lagret av 225 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg lam, lamme- eller fårekjøtt
  • 2 kg hodekål
  • salt
  • pepper
  • 1 stk hvitløk
  • 2 kvister rosmarin
  • olje, til steking

Til servering

  • poteter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg lam, lamme- eller fårekjøtt
  • 2 kg hodekål
  • salt
  • pepper
  • 1 stk hvitløk
  • 2 kvister rosmarin
  • olje, til steking

Til servering

  • poteter
Sørg for at kjøttet har omtrent romtemperatur når du begynner å steke. Stek i omganger, i olje, i en skikkelig varm panne, til kjøttet er fint brunet på alle kanter. Strø på litt salt underveis, og ha gjerne litt romsarin i pannen mens kjøttet steker. Den blir svidd, men jeg liker at det blir litt barsk, røykt rosmarinsmak.
Del kålen i store biter. Finn fram en stor gryte. Sett fram en skål med salt. Legg kjøtt og kål i gryta etter hvert som kjøttet er ferdig brunet.
Ha en halv liter vann i gryta. Dryss over en neve hel pepper, en kvist til med rosmarin, og noen hele hvitløksfedd.
Kok på moderat varme med lokk i tre timer eller mer. Rist litt på gryta underveis, og pass på at det ikke koker tørt, som det heter. Tilsett eventuelt litt mer vann underveis. Jeg pleier å øse kraften litt over kjøttet og kålen med jevne mellomrom. Server med kokte poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Sørg for at kjøttet har omtrent romtemperatur når du begynner å steke. Stek i omganger, i olje, i en skikkelig varm panne, til kjøttet er fint brunet på alle kanter. Strø på litt salt underveis, og ha gjerne litt romsarin i pannen mens kjøttet steker. Den blir svidd, men jeg liker at det blir litt barsk, røykt rosmarinsmak.
Del kålen i store biter. Finn fram en stor gryte. Sett fram en skål med salt. Legg kjøtt og kål i gryta etter hvert som kjøttet er ferdig brunet.
Ha en halv liter vann i gryta. Dryss over en neve hel pepper, en kvist til med rosmarin, og noen hele hvitløksfedd.
Kok på moderat varme med lokk i tre timer eller mer. Rist litt på gryta underveis, og pass på at det ikke koker tørt, som det heter. Tilsett eventuelt litt mer vann underveis. Jeg pleier å øse kraften litt over kjøttet og kålen med jevne mellomrom. Server med kokte poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?