Fårikål med en vri: Lam med brunkål
Dette er en litt annerledes vri på den tradisjonelle fårikålen. Ingen tvil om at lam og kål er en super kombinasjon, så denne gangen tenkte jeg å forsøke meg på en ny variant over samme tema. For litt siden spiste jeg nemlig den danske klassikeren brunkål og flesk. Virkelig nydelig det også, men hvorfor ikke bruke omtrent samme fremgangsmåte med lam istedenfor flesk? Joda, det funket helt strålende!
Tips:
Hvis kålen har fått en noe grå og stusselig farge er det lov til å friske den opp med noen dråper sukker-kulør.
Dette er en litt annerledes vri på den tradisjonelle fårikålen. Ingen tvil om at lam og kål er en super kombinasjon, så denne gangen tenkte jeg å forsøke meg på en ny variant over samme tema. For litt siden spiste jeg nemlig den danske klassikeren brunkål og flesk. Virkelig nydelig det også, men hvorfor ikke bruke omtrent samme fremgangsmåte med lam istedenfor flesk? Joda, det funket helt strålende!
Tips:
Hvis kålen har fått en noe grå og stusselig farge er det lov til å friske den opp med noen dråper sukker-kulør.
Ingredienser
- 1.5 kg hodekål
- 80 g sukker, gjerne halvparten brunt sukker
- 80 g smør
- 2 ss eplecidereddik, eller hvitvinseddik
- 2 ts salt
- 1 ts hel sort pepper, knust
- 2 ts allehånde, knust
- 2 - 4 stk laurbærblad
- 2 kvast timian, frisk
- 1.5 kg fårikålkjøtt
- persille, finhakket
Slik gjør du:
- 1.5 kg hodekål
- 80 g sukker, gjerne halvparten brunt sukker
- 80 g smør
- 2 ss eplecidereddik, eller hvitvinseddik
- 2 ts salt
- 1 ts hel sort pepper, knust
- 2 ts allehånde, knust
- 2 - 4 stk laurbærblad
- 2 kvast timian, frisk
- 1.5 kg fårikålkjøtt
- persille, finhakket
