Denne oppskriften på cassoulet med kjøttboller er laget etter oppskriften til BBCs matstjerne Rachel Khoo.
Oppskriften inneholder de viktigste cassoulet-ingrediensene: And, toulousepølser, tomater, røkt bacon og hvite bønner, men den må ikke koke i timevis. I stedet for å være en tung rett, har Rachels cassoulet et lett preg.
Både kraften og kjøttbollene kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. Kraft og ustekte boller kan fryses i opptil 2 måneder. Tin bollene et par timer før du steker dem.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
50 g soltørkede tomater, godt skylt hvis de har ligget i olje
30 g sopp, tørket
1.75 l vann, kaldt
2 ss tomatpuré
1 ts brunt sukker
1 ts salt
0.5 ts pepper
250 g hvite bønner, hermetiske, avrent og skylt
2 stykker gulrøtter, skåret i tynne skiver
persille, til pynt
Kjøttboller
300 g andebryst, uten fett og skinn
1 fedd hvitløk, hakket
0.5 stk løk, hakket
0.5 ts pepper
300 g pølse av svin, f.eks toulousepølser, uten skinn
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
300 g bacon, røkt
50 g soltørkede tomater, godt skylt hvis de har ligget i olje
30 g sopp, tørket
1.75 l vann, kaldt
2 ss tomatpuré
1 ts brunt sukker
1 ts salt
0.5 ts pepper
250 g hvite bønner, hermetiske, avrent og skylt
2 stykker gulrøtter, skåret i tynne skiver
persille, til pynt
Kjøttboller
300 g andebryst, uten fett og skinn
1 fedd hvitløk, hakket
0.5 stk løk, hakket
0.5 ts pepper
300 g pølse av svin, f.eks toulousepølser, uten skinn
Ha bacon, soltørkede tomater og tørket sopp i en stor kjele med vannet. Kok opp, sett på lokk og småkok i 30 minutter.
Ta kjelen av platen, ta ut baconet, tomatene og soppen og kast det. Visp inn tomatpureen og tilsett sukker, salt og pepper. Smak til.
Lag bollene ved å grovhakke andekjøttet og kjøre det i en elektrisk blender sammen med hvitløk, løk og pepper til samme konsistens som kjøttfarse.
Bland denne blandingen sammen med pølsene med hendene. Ta deretter to spiseskjeer av blandingen om gangen og trill det til små boller.
Før servering koker du opp bouillon-kraften og tilsetter bønner og gulrøtter. Småkok i 5 minutter. Ikke kok for lenge for da faller bønnene fra hverandre.
I mellomtiden varmer du opp en stekepanne med slipp-lett-belegg. Legg halvparten av bollene i pannen og stek i 8-10 minutter mens du rister pannen innimellom så de ikke setter seg fast. Ta dem ut og gjenta med resten av bollene.
Fordel bollene i suppeskåler, hell suppen over dem og pynt med persille.
Bon appetit!
Ha bacon, soltørkede tomater og tørket sopp i en stor kjele med vannet. Kok opp, sett på lokk og småkok i 30 minutter.
Ta kjelen av platen, ta ut baconet, tomatene og soppen og kast det. Visp inn tomatpureen og tilsett sukker, salt og pepper. Smak til.
Lag bollene ved å grovhakke andekjøttet og kjøre det i en elektrisk blender sammen med hvitløk, løk og pepper til samme konsistens som kjøttfarse.
Bland denne blandingen sammen med pølsene med hendene. Ta deretter to spiseskjeer av blandingen om gangen og trill det til små boller.
Før servering koker du opp bouillon-kraften og tilsetter bønner og gulrøtter. Småkok i 5 minutter. Ikke kok for lenge for da faller bønnene fra hverandre.
I mellomtiden varmer du opp en stekepanne med slipp-lett-belegg. Legg halvparten av bollene i pannen og stek i 8-10 minutter mens du rister pannen innimellom så de ikke setter seg fast. Ta dem ut og gjenta med resten av bollene.
Fordel bollene i suppeskåler, hell suppen over dem og pynt med persille.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto