Til hovedinnhold

Cassoulet med kjøttboller

1 h

Denne oppskriften på cassoulet med kjøttboller er laget etter oppskriften til BBCs matstjerne Rachel Khoo.

Oppskriften inneholder de viktigste cassoulet-ingrediensene: And, toulousepølser, tomater, røkt bacon og hvite bønner, men den må ikke koke i timevis. I stedet for å være en tung rett, har Rachels cassoulet et lett preg.

Både kraften og kjøttbollene kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. Kraft og ustekte boller kan fryses i opptil 2 måneder. Tin bollene et par timer før du steker dem.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal). 

Lagret av 51 brukere
Cassoulet med kjøttboller

Denne oppskriften på cassoulet med kjøttboller er laget etter oppskriften til BBCs matstjerne Rachel Khoo.

Oppskriften inneholder de viktigste cassoulet-ingrediensene: And, toulousepølser, tomater, røkt bacon og hvite bønner, men den må ikke koke i timevis. I stedet for å være en tung rett, har Rachels cassoulet et lett preg.

Både kraften og kjøttbollene kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. Kraft og ustekte boller kan fryses i opptil 2 måneder. Tin bollene et par timer før du steker dem.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal). 

Lagret av 51 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 300 g bacon, røkt
  • 50 g soltørkede tomater, godt skylt hvis de har ligget i olje
  • 30 g sopp, tørket
  • 1.75 l vann, kaldt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 250 g hvite bønner, hermetiske, avrent og skylt
  • 2 stykker gulrøtter, skåret i tynne skiver
  • persille, til pynt

Kjøttboller

  • 300 g andebryst, uten fett og skinn
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 0.5 stk løk, hakket
  • 0.5 ts pepper
  • 300 g pølse av svin, f.eks toulousepølser, uten skinn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g bacon, røkt
  • 50 g soltørkede tomater, godt skylt hvis de har ligget i olje
  • 30 g sopp, tørket
  • 1.75 l vann, kaldt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 250 g hvite bønner, hermetiske, avrent og skylt
  • 2 stykker gulrøtter, skåret i tynne skiver
  • persille, til pynt

Kjøttboller

  • 300 g andebryst, uten fett og skinn
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 0.5 stk løk, hakket
  • 0.5 ts pepper
  • 300 g pølse av svin, f.eks toulousepølser, uten skinn
Ha bacon, soltørkede tomater og tørket sopp i en stor kjele med vannet. Kok opp, sett på lokk og småkok i 30 minutter.
Ta kjelen av platen, ta ut baconet, tomatene og soppen og kast det. Visp inn tomatpureen og tilsett sukker, salt og pepper. Smak til.
Lag bollene ved å grovhakke andekjøttet og kjøre det i en elektrisk blender sammen med hvitløk, løk og pepper til samme konsistens som kjøttfarse.
Bland denne blandingen sammen med pølsene med hendene. Ta deretter to spiseskjeer av blandingen om gangen og trill det til små boller.
Før servering koker du opp bouillon-kraften og tilsetter bønner og gulrøtter. Småkok i 5 minutter. Ikke kok for lenge for da faller bønnene fra hverandre.
I mellomtiden varmer du opp en stekepanne med slipp-lett-belegg. Legg halvparten av bollene i pannen og stek i 8-10 minutter mens du rister pannen innimellom så de ikke setter seg fast. Ta dem ut og gjenta med resten av bollene.
Fordel bollene i suppeskåler, hell suppen over dem og pynt med persille.
woman cooking

Bon appetit!

Ha bacon, soltørkede tomater og tørket sopp i en stor kjele med vannet. Kok opp, sett på lokk og småkok i 30 minutter.
Ta kjelen av platen, ta ut baconet, tomatene og soppen og kast det. Visp inn tomatpureen og tilsett sukker, salt og pepper. Smak til.
Lag bollene ved å grovhakke andekjøttet og kjøre det i en elektrisk blender sammen med hvitløk, løk og pepper til samme konsistens som kjøttfarse.
Bland denne blandingen sammen med pølsene med hendene. Ta deretter to spiseskjeer av blandingen om gangen og trill det til små boller.
Før servering koker du opp bouillon-kraften og tilsetter bønner og gulrøtter. Småkok i 5 minutter. Ikke kok for lenge for da faller bønnene fra hverandre.
I mellomtiden varmer du opp en stekepanne med slipp-lett-belegg. Legg halvparten av bollene i pannen og stek i 8-10 minutter mens du rister pannen innimellom så de ikke setter seg fast. Ta dem ut og gjenta med resten av bollene.
Fordel bollene i suppeskåler, hell suppen over dem og pynt med persille.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?