Cassoulet med kjøttboller
Denne oppskriften på cassoulet med kjøttboller er laget etter oppskriften til BBCs matstjerne Rachel Khoo.
Oppskriften inneholder de viktigste cassoulet-ingrediensene: And, toulousepølser, tomater, røkt bacon og hvite bønner, men den må ikke koke i timevis. I stedet for å være en tung rett, har Rachels cassoulet et lett preg.
Både kraften og kjøttbollene kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. Kraft og ustekte boller kan fryses i opptil 2 måneder. Tin bollene et par timer før du steker dem.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
Denne oppskriften på cassoulet med kjøttboller er laget etter oppskriften til BBCs matstjerne Rachel Khoo.
Oppskriften inneholder de viktigste cassoulet-ingrediensene: And, toulousepølser, tomater, røkt bacon og hvite bønner, men den må ikke koke i timevis. I stedet for å være en tung rett, har Rachels cassoulet et lett preg.
Både kraften og kjøttbollene kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. Kraft og ustekte boller kan fryses i opptil 2 måneder. Tin bollene et par timer før du steker dem.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
Ingredienser
- 300 g bacon, røkt
- 50 g soltørkede tomater, godt skylt hvis de har ligget i olje
- 30 g sopp, tørket
- 1.75 l vann, kaldt
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 250 g hvite bønner, hermetiske, avrent og skylt
- 2 stykker gulrøtter, skåret i tynne skiver
- persille, til pynt
Kjøttboller
- 300 g andebryst, uten fett og skinn
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 0.5 stk løk, hakket
- 0.5 ts pepper
- 300 g pølse av svin, f.eks toulousepølser, uten skinn
Slik gjør du:
- 300 g bacon, røkt
- 50 g soltørkede tomater, godt skylt hvis de har ligget i olje
- 30 g sopp, tørket
- 1.75 l vann, kaldt
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 250 g hvite bønner, hermetiske, avrent og skylt
- 2 stykker gulrøtter, skåret i tynne skiver
- persille, til pynt
Kjøttboller
- 300 g andebryst, uten fett og skinn
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 0.5 stk løk, hakket
- 0.5 ts pepper
- 300 g pølse av svin, f.eks toulousepølser, uten skinn
