Boeuf bourguignon
Det finnes noen mørke klassikere som virkelig kan kunsten å varme opp kropp og sjel. Boeuf Bourguignon er en rustikk, fransk, vinkokt kjøttgryte, hvor uttalen av navnet på retten er det mest kompliserte.
Selv har jeg en forkjærlighet for høyrygg av storfe. Et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett passer bra i boeuf bourguignon. Rett og slett et perfekt utgangspunkt for alle glade gryter og en innekveld med fyr i peisen.
Som tilbehør er det nydelig med en grov mandelpotet- og sellerirotstappe smakt til med parmesan. Noen saftige hjemmebakte osteknuter penslet med persille- og hvitløkssmør gjør opplevelsen om mulig enda bedre.
Bon appétit!
Det finnes noen mørke klassikere som virkelig kan kunsten å varme opp kropp og sjel. Boeuf Bourguignon er en rustikk, fransk, vinkokt kjøttgryte, hvor uttalen av navnet på retten er det mest kompliserte.
Selv har jeg en forkjærlighet for høyrygg av storfe. Et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett passer bra i boeuf bourguignon. Rett og slett et perfekt utgangspunkt for alle glade gryter og en innekveld med fyr i peisen.
Som tilbehør er det nydelig med en grov mandelpotet- og sellerirotstappe smakt til med parmesan. Noen saftige hjemmebakte osteknuter penslet med persille- og hvitløkssmør gjør opplevelsen om mulig enda bedre.
Bon appétit!
Ingredienser
- 1 kg høyrygg, renskåret
- 150 g bacon
- 2 ss hvetemel
- 2 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk
- 2 stilk timian, frisk
- 1 stk løk
- 2 stk gulrøtter, mellomstore
- 1 stk laurbærblad
- 5 dl rødvin, helst en rød Burgund eller fruktig rødvin
- 2 dl oksekraft, eller kalvekraft
- 300 g delikatesseløk, renset
- 300 g sjampinjong, små og renset
- salt
- pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
- bladpersille, hakket til pynt
Slik gjør du:
- 1 kg høyrygg, renskåret
- 150 g bacon
- 2 ss hvetemel
- 2 ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk
- 2 stilk timian, frisk
- 1 stk løk
- 2 stk gulrøtter, mellomstore
- 1 stk laurbærblad
- 5 dl rødvin, helst en rød Burgund eller fruktig rødvin
- 2 dl oksekraft, eller kalvekraft
- 300 g delikatesseløk, renset
- 300 g sjampinjong, små og renset
- salt
- pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
- bladpersille, hakket til pynt

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto