Lammegryte med grønnsaker

2 timer

Denne lammegryten med grønnsaker er laget etter den internasjonale stjernekokken Rachel Khoos oppskrift. Server den herlige gryten med litt myntesaus.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris». 

240 har lagret denne
Lammegryte med grønnsaker

Denne lammegryten med grønnsaker er laget etter den internasjonale stjernekokken Rachel Khoos oppskrift. Server den herlige gryten med litt myntesaus.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris». 

240 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg lammebog, eller lammenakke skåret i 6 biter
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 kvister timian
  • 4 stykker gulrot
  • 100 g erter, friske eller frosne
  • 100 g grønne bønner, skåret i biter
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg lammebog, eller lammenakke skåret i 6 biter
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 kvister timian
  • 4 stykker gulrot
  • 100 g erter, friske eller frosne
  • 100 g grønne bønner, skåret i biter
  • salt
  • pepper
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Brun kjøttet, hvitløken og løken i olivenoljen i en stor ildfast gryte.
Ha i laurbærblad, timian og gulrøtter og nok vann til å dekke kjøttet med minst et par centimeter. Kok opp og fjern eventuelt skum som stiger til overflaten.
Når alt skummet er fjernet, setter du lokk på gryten og setter den i ovnen. Kok i 1 1/2-2 timer eller til kjøttet er mørt.
Ti minutter før servering koker du opp en stor kjele med saltet vann og har i ertene og bønnene. Kok dem i 5 minutter eller til grønnsakene er møre, og la dem renne av.
Ta gryten ut av ovnen og fjern laurbærbladet og timiankvistene. Tilsett ertene og bønnene og smak til med salt og peppen. Server umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 160 grader. Brun kjøttet, hvitløken og løken i olivenoljen i en stor ildfast gryte.
Ha i laurbærblad, timian og gulrøtter og nok vann til å dekke kjøttet med minst et par centimeter. Kok opp og fjern eventuelt skum som stiger til overflaten.
Når alt skummet er fjernet, setter du lokk på gryten og setter den i ovnen. Kok i 1 1/2-2 timer eller til kjøttet er mørt.
Ti minutter før servering koker du opp en stor kjele med saltet vann og har i ertene og bønnene. Kok dem i 5 minutter eller til grønnsakene er møre, og la dem renne av.
Ta gryten ut av ovnen og fjern laurbærbladet og timiankvistene. Tilsett ertene og bønnene og smak til med salt og peppen. Server umiddelbart.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?