Gryte med oksekjøtt og tomat
Denne oksegryten er sterkt inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon, men jeg har gjort den tomatbasert og med en del mer krydderier i så den blir ekstra rund og god. Dessuten er den veldig enkel siden alt skal oppi samme gryte.
Denne gryta blir dobbelt så god oppvarmet dagen etter at den er laget, så om du skal ha gjester men ikke vil stå på kjøkkenet hele dagen kan du enkelt lage den dagen før.
Det er smart å gjøre klar alle ingrediensene på forhånd. Hvis ikke blir det fort rot. Start med å legge sjalottløken i lunket vann så blir de enklere å skrelle! Finhakk løk, del gulrøttene i biter, del kjøttet i terninger og sideflesket i strimler. Skrell sjalottløken ved å kutte av topp og bunn og flå av skallet etter at de har ligget en stund i lunket vann.
Denne oksegryten er sterkt inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon, men jeg har gjort den tomatbasert og med en del mer krydderier i så den blir ekstra rund og god. Dessuten er den veldig enkel siden alt skal oppi samme gryte.
Denne gryta blir dobbelt så god oppvarmet dagen etter at den er laget, så om du skal ha gjester men ikke vil stå på kjøkkenet hele dagen kan du enkelt lage den dagen før.
Det er smart å gjøre klar alle ingrediensene på forhånd. Hvis ikke blir det fort rot. Start med å legge sjalottløken i lunket vann så blir de enklere å skrelle! Finhakk løk, del gulrøttene i biter, del kjøttet i terninger og sideflesket i strimler. Skrell sjalottløken ved å kutte av topp og bunn og flå av skallet etter at de har ligget en stund i lunket vann.
- 1 kg bog, eller rygg av okse
- 6 stykker gulrøtter
- 18 stykker amadinepotet, eller andre småpoteter
- 12 stykker sjalottløk
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss honning, flytende
- 2 bokser hermetiske tomater, knuste
- 2 ss tomatpuré
- 4 dl kalvekraft
- 150 g sideflesk, lettsaltet
- 0.5 stk rødvin, flaske
- 2 ts rosmarin, tørket
- 4 stykker stjerneanis
- maisenna, til jevning
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- olivenolje
Til urtekvasten
- 1 kvast timian
- 1 kvast persille
- 4 stykker laurbærblad, tørkede
- 2 stykker kanelstang
- 1 kg bog, eller rygg av okse
- 6 stykker gulrøtter
- 18 stykker amadinepotet, eller andre småpoteter
- 12 stykker sjalottløk
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss honning, flytende
- 2 bokser hermetiske tomater, knuste
- 2 ss tomatpuré
- 4 dl kalvekraft
- 150 g sideflesk, lettsaltet
- 0.5 stk rødvin, flaske
- 2 ts rosmarin, tørket
- 4 stykker stjerneanis
- maisenna, til jevning
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- olivenolje
Til urtekvasten
- 1 kvast timian
- 1 kvast persille
- 4 stykker laurbærblad, tørkede
- 2 stykker kanelstang
