Kjøttgryte med øl, sopp og løk
Senhøsten og vinteren er tiden for avspenning og fordypning i grytenes hemmeligheter. Det finnes knapt et bedre tidspunkt for å oppdatere din gamle «kjøtt i mørke»-favoritt med en fargerik, spenstig og raus utgave
Tips til servering: Lag en deilig potetstappe med parmesan. Skrell 800 g mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem med en visp eller stapper. Visp inn 50 g meierismør, 3 dl matfløte og 100 g revet parmesanost. Smak stappen til med salt og kvernet pepper.
Senhøsten og vinteren er tiden for avspenning og fordypning i grytenes hemmeligheter. Det finnes knapt et bedre tidspunkt for å oppdatere din gamle «kjøtt i mørke»-favoritt med en fargerik, spenstig og raus utgave
Tips til servering: Lag en deilig potetstappe med parmesan. Skrell 800 g mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem med en visp eller stapper. Visp inn 50 g meierismør, 3 dl matfløte og 100 g revet parmesanost. Smak stappen til med salt og kvernet pepper.
Ingredienser
- 1 kg høyrygg, renskåret
- 300 g småløk, renset, gjerne delikatesse-løk
- 400 g sjampinjong, små, eller aromasopp
- 2 fedd hvitløk
- 2 stilk timian, frisk
- 2 ss hvetemel
- 3.5 dl mørkt øl
- 2 dl oksekraft, eller buljong
- salt
- pepper, kvernet
- olje, og smør til steking
- bladpersille, hakket, til pynt
Slik gjør du:
- 1 kg høyrygg, renskåret
- 300 g småløk, renset, gjerne delikatesse-løk
- 400 g sjampinjong, små, eller aromasopp
- 2 fedd hvitløk
- 2 stilk timian, frisk
- 2 ss hvetemel
- 3.5 dl mørkt øl
- 2 dl oksekraft, eller buljong
- salt
- pepper, kvernet
- olje, og smør til steking
- bladpersille, hakket, til pynt
