Gryte med høyrygg, sopp og øl

3 timer
1166 har lagret denne
Høyrygg-gryte med sopp og småløk servert på tallerken med potetmos
Foto: Sara Johannessen Meek
1166 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg høyrygg, renskåret
  • 300 g småløk, renset, gjerne delikatesse-løk
  • 400 g sjampinjong, små, eller aromasopp
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilk timian, frisk
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl mørkt øl
  • 2 dl oksekraft, eller buljong
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg høyrygg, renskåret
  • 300 g småløk, renset, gjerne delikatesse-løk
  • 400 g sjampinjong, små, eller aromasopp
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilk timian, frisk
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl mørkt øl
  • 2 dl oksekraft, eller buljong
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket, til pynt
Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter; delikatesse-løken kan være hel. Rens og del soppen i to eller fire.
Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger, slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis om nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen, det er fint om soppen får litt farge. Tilsett knust hvitløk og timianblader.
Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og tilsett øl og kraft. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg på lokk, la gryten småputre i cirka 2,5 time til kjøttet har blitt helt mørt.
Dryss over hakket persille ved servering. Server gjerne med potetmos.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter; delikatesse-løken kan være hel. Rens og del soppen i to eller fire.
Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger, slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis om nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen, det er fint om soppen får litt farge. Tilsett knust hvitløk og timianblader.
Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og tilsett øl og kraft. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg på lokk, la gryten småputre i cirka 2,5 time til kjøttet har blitt helt mørt.
Dryss over hakket persille ved servering. Server gjerne med potetmos.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?