Senhøsten og vinteren er tiden for avspenning og fordypning i grytenes hemmeligheter. Her får du oppskrift på en enkel gryte med høyrygg, sopp, småløk og øl. Gryten trenger kun litt tid til å stå og putre til kjøttet blir nydelig og mørt. Server gjerne med hjemmelaget potetmos.
Senhøsten og vinteren er tiden for avspenning og fordypning i grytenes hemmeligheter. Her får du oppskrift på en enkel gryte med høyrygg, sopp, småløk og øl. Gryten trenger kun litt tid til å stå og putre til kjøttet blir nydelig og mørt. Server gjerne med hjemmelaget potetmos.
Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter; delikatesse-løken kan være hel. Rens og del soppen i to eller fire.
Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger, slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis om nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen, det er fint om soppen får litt farge. Tilsett knust hvitløk og timianblader.
Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og tilsett øl og kraft. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg på lokk, la gryten småputre i cirka 2,5 time til kjøttet har blitt helt mørt.
Dryss over hakket persille ved servering. Server gjerne med potetmos.
Bon appetit!
Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter; delikatesse-løken kan være hel. Rens og del soppen i to eller fire.
Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger, slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis om nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen, det er fint om soppen får litt farge. Tilsett knust hvitløk og timianblader.
Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og tilsett øl og kraft. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg på lokk, la gryten småputre i cirka 2,5 time til kjøttet har blitt helt mørt.
Dryss over hakket persille ved servering. Server gjerne med potetmos.