Stifado er en deilig aromatisk gryte av langsomt kokt kjøtt, masse løk, krydder, rødvin og tomater. Ikke av de stiligste rettene, bare veldig godt. Her er min variant.
Stifado er en deilig aromatisk gryte av langsomt kokt kjøtt, masse løk, krydder, rødvin og tomater. Ikke av de stiligste rettene, bare veldig godt. Her er min variant.
1 kg kalvekjøtt, i store terninger. Bruk gjerne høyrygg
2 ss hvetemel
6 stykker allehånde, hele
0.5 ts hel sort pepper
1 stk kanelstang
2 stykker laurbærblad
5 fedd hvitløk
0.5 dl rødvinseddik
5 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater, knuste
2 ss tomatpuré
500 g småløk, renset
2 ss smør
1 ts sukker
olje, til steking
salt
pepper, kvernet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg kalvekjøtt, i store terninger. Bruk gjerne høyrygg
2 ss hvetemel
6 stykker allehånde, hele
0.5 ts hel sort pepper
1 stk kanelstang
2 stykker laurbærblad
5 fedd hvitløk
0.5 dl rødvinseddik
5 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater, knuste
2 ss tomatpuré
500 g småløk, renset
2 ss smør
1 ts sukker
olje, til steking
salt
pepper, kvernet
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha det i en brødpose sammen med melet og rist godt.
Knus allehånde og sort pepper i en morter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en god slant olje i en gryte. Brun kjøttet godt, helst i to omganger. Ha alt kjøttet tilbake i gryten, tilsett hvitløken og la det frese i et minutt. Tilsett eddiken og la det småkoke et par minutter.
Ha i vin, tomatpuré, hermetiske tomater og krydder. Tilsett ev. litt vann, slik at væsken står opp til kanten av kjøttet.
Legg på lokk og la det hele putre/syde i ca. to-tre timer eller til kjøttet er helt mørt. Fres løken pent gyllen i smør og sukker. Tilsett litt vann og kok løken mør under lokk. Ha løken over i gryten og la den få putre med den siste halvtimen.
Bon appetit!
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha det i en brødpose sammen med melet og rist godt.
Knus allehånde og sort pepper i en morter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en god slant olje i en gryte. Brun kjøttet godt, helst i to omganger. Ha alt kjøttet tilbake i gryten, tilsett hvitløken og la det frese i et minutt. Tilsett eddiken og la det småkoke et par minutter.
Ha i vin, tomatpuré, hermetiske tomater og krydder. Tilsett ev. litt vann, slik at væsken står opp til kanten av kjøttet.
Legg på lokk og la det hele putre/syde i ca. to-tre timer eller til kjøttet er helt mørt. Fres løken pent gyllen i smør og sukker. Tilsett litt vann og kok løken mør under lokk. Ha løken over i gryten og la den få putre med den siste halvtimen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto